23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

ISO 21469 – Fokus på produktansvar

Klüber Lubrication var et av de første selskapene i Europa, og det første i Nord-Amerika, som ble sertifisert i henhold til ISO 21469

ISO 21469 er den første internasjonale standarden for smøremidler brukt i produksjonen av matvarer og drikkevarer. Sertifiseringsprogrammet er for øyeblikket det mest omfattende for H1-smøremidler for næringsmiddelmaskiner, og sørger for entydige krav i formulerings- og produksjonsprosessen for H1-smøremidler. Klüber Lubrication var en av de første bedriftene i Europa, og den første i Nord-Amerika, til å bli sertifisert i henhold til ISO 21469.

 Under ISO 21469 vurderes smøremiddelproblematikken som helhet, og smøremiddelprodusenten evalueres deretter. Ikke bare tas smøremiddelet og ingrediensene i betraktning, men også hvordan det produseres, håndteres, pakkes og oppbevares. Dette sikrer for eksempel at smøremiddelet ikke kommer i kontakt med andre stoffer, som rengjøringsmidler eller andre fremmedmaterialer. Selv emballasjen er gjenstand for vurdering. Fordelen: renslig produserte spesialsmøremidler av høy kvalitet som produseres under hygieniske forhold og gir reelle produksjonsfordeler.

Siden ISO 21469 dekker hele livssyklusen til smøremidlet, kreves det også at smøremiddelprodusenten analyserer hygieneaspektene som oppstår under håndtering av et smøremiddelprodukt, og gir brukeren tilsvarende råd. "Vi er i stand til og tilbyr rådgivning og støtte som går langt utover den normale rammen for produktanbefalinger – dette omfatter trygg bruk, håndtering og lagring av smøremidler. Når vi sørger for at riktig mengde smøremiddel brukes, minimerer det faren for at oversmøring skal utgjøre en risiko for matsikkerheten”, sier Robert Rönngren, ekspert på næringsmiddelindustri hos Klüber Lubrication Nordic.

Klüber Lubrication Nordic A/S
Alexander Kiellands gate 2B
2000 Lillestrøm
Skedsmo
Norge
Org. nr.: NO971009136

Kontaktperson

AT
Anna Taaler
Marketing Communication
+46 705390085 anna.taaler@se.klueber.com

Send til en kollega

0.032