23948sdkhjf

Bedre energieffektivitet med riktige giroljer

| Medlemsnyhet | Bedrift Klüber Lubrication Nordic A/S

Den riktige giroljen gjør att girkassen kan fungere optimalt. Resultatet er lavere slitasjehastighet, lavere driftstemperaturer og større energieffektivitet.

Det er mange faktorer i spill ved valg av giroljer, blant annet den beregnede levetiden til girkassen, tetningene og den ønskede ytelsen til girkassen innenfor et bruksområde.

Valg av syntetisk girolje av høy kvalitet gjør det mulig for sluttbrukere å spare energi og redusere driftskostnader gjennom redusert vedlikehold, lengre oljeskiftintervaller og mindre slitasje.

Les hele hvitboken her.

Sluttbrukere stoler som regel på utstyrsprodusenten når det gjelder å fastslå den beste giroljen. Det er derfor viktig for produsenter å verdsette girolje som et maskinelement, mye på samme måte som de verdsetter hardheten til tannhjulene, valg av lagre, materialer og geometri. Som med alle disse andre fysiske komponentene i en girkasse, gjør den rette giroljen det mulig å la girkassen oppnå optimal ytelse. Resultatet er at sluttbrukerne får glede av fordelene ved lavere slitasjehastighet, lavere driftstemperaturer og, best av alt, større energieffektivitet.

Syntetisk er best

Uansett produksjonsmiljø eller bransje må smøremiddelet som velges for bruk i en girkasse, velges for optimal ytelse under de spesifikke driftsforholdene.

Når det gjelder energieffektivitet, er noen giroljer mer energieffektive enn andre på grunn av en lavere friksjonskoeffisient. Polyglykol-oljer skiller seg for eksempel ut som oljetypene som er mest effektive og har lavest slitasje, spesielt innen bruksområder med mye glidefriksjon, som for eksempel snekkegir og hypoidgir. På disse bruksområdene gir PAG-oljer en lavere friksjonskoeffisient inne i girkassen, slik at effekttapet blir mindre.

Syntetiske oljer er også mer energieffektive fordi de har bedre oksidering og termisk stabilitet, noe som betyr at giroljen varer mye lenger. Man må forvente å skifte en mineralolje hver 5000. time, mens PAO- eller syntetiske hydrokarbonoljer kan vare ca. 15 000 timer før de må skiftes. I tillegg kan PAG-oljer vare så lenge som 25 000 timer ved samme temperatur.

Hvis du vil vite mer, les hele hvitboken eller kontakt våre eksperter. Vi ser frem til å høre fra deg.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Klüber Lubrication Nordic A/S

Alexander Kiellands gate 2B
2000 Lillestrøm
Norge
Klüber Lubrication Nordic A/S

Send til en kollega

0.078