23948sdkhjf

Ny pac-bærer: rask og sikker integrasjon av Ex i-isolatorer

| Medlemsnyhet | Bedrift R. Stahl Tranberg AS

Eksplosjonsverneksperten R. STAHL lanserer pac-bærer 9295 og tilbyr derved en ny, plassbesparende integrasjonsløsning for sine 12 mm Ex i-isolatorer ISpac.

Dermed får man en drastisk forenkling av installasjon og kabling av isolatorer på I/O-kort i automatiseringssystemer fra alle produsenter. Skreddersydde forbindelseskabler senker risikoen for feilkablinger. Samtidig reduseres installasjonstiden med opptil 40 prosent, ettersom ISpac-isolatorene monteres uten verktøy. Integrasjonsløsningen egner seg særlig til prosjekter med høyt antall av kanaler.

De nye pac-bærerne fås i utførelser med 8 eller 16 spor, slik at det blir mulig å koble på opptil 32 signaler. Varianten med 8 spor er kun 110 mm bred. Selv en ekstra HART-multiplekserkobling vil øke plassbehovet med kun 36 mm. Med 16-sporvarianten økes kanaltettheten ytterligere. ISpac-enhetene og pac-bæreren er godkjent for bruk i sone 2 – ideelt for friksjonsfritt arbeid på fjerntliggende installasjoner. pac-bæreren kan også anvendes til funksjonell sikkerhet opptil SIL 3. Designet på pac-bæreren imponerer med sin robuste og vibrasjonsfaste konstruksjon. Den er fast forbundet med DIN-skinnen og kan monteres rett på en monteringsplate. ISpac-modulene låses på plass og festes til pac-bæreren på to punkter. Dette garanterer høy mekanisk robusthet selv under harde, industrielle forhold med kraftige rystelser.

Totalløsningen egner seg for et bredt temperaturområde – fra -40 til +70 °C, avhengig av utførelse. Redundant tilkobling til to 24 V DC-strømforsyninger fås som ekstrautstyr dersom man vil øke oppetiden ytterligere. Dersom en av de to forsyningene skulle svikte, kan ISpac-modulene fortsette å jobbe uten avbrudd. Gruppefeilvisning med LED og fjernsignalisering med meldekontakt varsler både om svikt i forsyningsbanen og ledningsfeil som ledningsbrudd og kortslutning. Derved har brukerne til enhver tid kjennskap til tilstanden på ISpac-modulene under løpende drift. Og brukerne beholder fleksibiliteten i fremtiden også: Ved behov kan R. STAHL tilpasse pac-bærerne til nye I/O-moduler eller til spesielle, bruksspesifikke krav.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
R. Stahl Tranberg AS

Strandsvingen 6
4032 Stavanger
Norge
R. Stahl Tranberg AS

Send til en kollega

0.063