23948sdkhjf

Xylem leverer skreddersydde løsninger til Hywind Tampen

| Medlemsnyhet | Bedrift Xylem Water Solutions Norge AS

(Kjeller, 13.10.2021) Xylem har nå overlevert den første spesialtilpassede utstyrspakken i havvindparken Hywind Tampen-prosjektet til Aker Solutions og Equinor.

Det flytende havvindprosjektet, Hywind Tampen, er foreløpig verdens største av sitt slag når det er ferdigstilt. Havvindparken skal elektrifisere Snorre- og Gullfaks-feltene i Nordsjøen og blir den første flytende havvindparken som forsyner olje- og gassplattformer til havs med strøm. Xylem er med som leverandør av utstyr for ballastering og deballastering for prosjektet, og har nå levert den første utstyrspakken til byggefasen i prosjektet.

Det grønne skiftet

Siden tidlig på 1990-tallet har Xylem vært leverandør av pumpe- og styringssystemer til prosess, drilling og sekundere systemer, samt miksere som sørger for omrøring primært for mud-håndtering til supplyskip og offshore installasjoner. Selskapet har levert skreddersydde løsninger og samarbeidet tett med engineering- og operatørselskaper for å utvikle nye produkter og løsninger. Selskapet registrerer et fokusskifte i bransjen hvor en større del av etterspørselen nå kommer fra prosjekter som skal få ned energibruken offshore.

 - Vi har vært en stolt leverandør til olje- og gassnæringen i flere tiår. Dreiningen mot fornybar energi har ført oss over til andre prosjekter hvor vi nå er med på å utvikle grønnere løsninger. Vår lange offshore-erfaring er veldig verdifull i dette arbeidet, og vi er glade for å bidra til å redusere C02-utslippene på norsk sokkel, sier Leif Gunnar Kvamme, Key Account Manager Olje & Gass i Xylem. 

- Hywind Tampen er et utrolig spennende prosjekt å få være med på. Dette er nybrottsarbeid og vi samarbeider tett med Aker Solutions og Equinor for å lage skreddersydde og robuste løsninger til dette prosjektet, sier Kvamme.

Med i FEED-fasen

Xylems pumpesystemer vil bli benyttet i hele byggefasen i tillegg til permanente pumpesystem i havvindparken. Selskapet har i en tidlig fase i prosjektet samarbeid tett med Aker og kommet frem til en kombinasjon av standardprodukt- og spesialtilpassede løsninger. Hovedoppgaven med pumpesystemet som Xylem leverer er å balansere vekten i betongfundamentene, der en pumper vann inn i fundamentene ved behov og tilsvarende pumper vann ut ved behov for heving av betongfundamentene.

 - Kvalitet og sikkerhet er alltid viktigst for oss. Samtidig er kostnad en viktig faktor i slike prosjekter. Vi har kunnet levere standardpumper som dekker behovet til samtlige prosesser, i tillegg har vi bygget inn spesialtilpassede løsninger for å sikre sikker drift under de forskjellige operasjonene. Dette inkluderer løfterammer, slangesystemer, sikringsoppheng, styringssystemer og elektriske paneler for drift, sier Kvamme.

- Det er første gangen dette blir gjort, og vi er glade for at vi kan trekke på erfaringen vi har fra beslektede prosesser innenfor olje- og gassnæringen og ellers i industrien, avslutter Kvamme.  

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Claire Ramstad, nordisk markedssjef
Mobil: +47 400 60 700
E-post: claire.ramstad@xylem.com

Om Xylem Norge

Xylem Norge er Norges største spesialfirma i pumping, vannteknologi og væskehåndtering. Vi er 140 ansatte fordelt på 9 filialer og hovedkontoret på Kjeller. Xylem er markedsleder i områdene havbruk og kommunalt vann og avløp, og vi har i tillegg store markedsandeler innen VVS, olje og gass og landbasert industri. På verdensbasis har Xylem over 19 000 ansatte i og en omsetning på 50 milliarder kroner. Verdiene våre er Respekt, Ansvar, Integritet og Kreativitet. Vi er både kvalitets- og miljøsertifisert. Xylems varemerker omfatter blant annet: Flygt, Lowara, Godwin, Wedeco og Sanitaire. Vi er også norsk distributør av produkter fra ITT Goulds og Seepex


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Xylem Water Solutions Norge AS

Fetveien 23
2007 Kjeller
Norge
Xylem Water Solutions Norge AS

Send til en kollega

0.078