23948sdkhjf

En "boblende" perforert fasade til et verdenskjent bryggeri

| Medlemsnyhet | Bedrift RMIG AS

Bygningene som huser Carlsberg-gruppens hovedkvarter, er del av en omfattende forvandling av det tidligere bryggeriområdet, nå kjent som Carlsberg Byen.

Det passer godt at fasadedesignet til hovedinngangen til hovedkvarterer hyller det opprinnelige formålet med stedet, nemlig fremstillingen av verdensberømte Carlsberg-produkter. Man har valgt RMIG ImagePerf for å skape en fasade med et design av en gylden, boblende drikk, som overlater til fantasien å avgjøre hva slags drikk det er…

Carlsberg ble grunnlagt i 1847 av J.C. Jacobsen, og samme år flyttet denne visjonære bryggeren sin ølproduksjon til et område på Valby Bakke – på den tiden i utkanten av København. Det nye området var større, og ikke minst var det adgang til rent vann til bryggingen pga stedets beliggenhet på en høyde (et ‘berg’). Navnet Carlsberg er sammensatt av Carl, navnet til Jacobsens sønn, og berg.  Carlsbergs suksess spiller en viktig rolle i dansk historie og utgjør en del av en kulturarv som eksisterer den dag i dag.

I mer enn 150 år var dette industriområdet hjørnesteinen i Carlsbergs produksjon. Nå har en omfattende forvandling av det (antagelig) meste kjente bryggeriet i verden, resultert i en fantastisk og levende ny bydel i hjertet av København. Carlsberg Byen byr på både kontorer og boliger, samt cafeer, butikker, hoteller og skoler. Det nyutviklede området er en utrolig kombinasjon av fredede bygninger og moderne arkitektur som bevarer sin historiske kjerne og likevel tilpasser seg livet i det 21. århundre.

RMIG ImagePerf gjengir bobler
RMIG, verdensledende innen perforering, produserte og leverte de perforerte metallplatene til fasaden, og ved hjelp av City Emotion konseptet har den fått et unikt utseende. Merkevaren Carlsberg er ensbetydende med tørsteslukkende drikkevarer – det passer derfor godt at fasaden til hovedinngangen til det nye hovedkvarteret gjengir dette berømte bryggeriets livsverk. Man har valgt RMIG ImagePerf for å gjenskape et bilde av forfriskende, gyldne bobler på fasaden, så kan du selv forestille deg din yndlingsdrikk fra Carlsberg.

RMIG ImagePerf er en del av RMIG City Emotion konseptet og presenterer elegante og innovative løsninger på utfordringene med arkitektonisk design ved å konvertere perforert metall til et ‘lerret’ for kunst, fotografi, illustrasjoner og grafisk design.

Vellykket samarbeid og tidsbesparende prosesser
Når man deltar i et prosjekt av denne størrelsen er et vellykket samarbeid svært viktig. Hovedkvarterbygningen er tegnet av det danske arkitektfirmaet C.F. Møller Architects. Som med tidligere prosjekter produserte RMIG en mock-up, så arkitektene og andre involverte i prosjektet kunne visualisere sluttresultatet, og sikre at alle krav til oppgaven ble oppfylt.

Ved inngangen til hovedkvarteret forbindes tre fløyer av bygningen og danner en bro over en av hovedinngangene til området. Her består fasaden av 385 perforerte aluminiumsplater, som dekker et areal på 1.640m2.  De perforerte platene er anodisert, noe som gjør dem både dekorative, holdbare og korrosjonsbestandig.

Prosjekter som innebærer installasjon av et stort antall perforerte plater, krever ekspertise og erfaring. RMIG var ansvarlig for å nummerere hver enkelt plate for å gjøre dem klare til levering og for å sikre at de 6 meter lange panelene ble satt på rett plass.

Fakta

  • Materiale: Aluminium
  • Mønster: RMIG ImagePerf
  • Tykkelse: 3,0mm
  • Overflatebehandling: Anodisering D1(AC-Gold)20 MY
  • Etterbehandling: Knekking
  • Perforert område: 1.640m2
  • Arkitekt: C.F. Møller Architects

Innovative løsninger og et pålitelig partnerskap
Med RMIG City Emotion kan arkitekter realisere sine visjoner og konsepter innen bydesign. De kan forvandle sine ideer til reelle løsninger for bygninger og interiør ved å bruke perforerte plater og strekkmetall til forskjellige applikasjoner. RMIG tilbyr et profesjonelt og pålitelig partnerskap med ekspertråd gjennom alle faser av et byggeprosjekt.  

Les mer om RMIG, City Emotion-konseptet, produktsortiment og produktløsninger på www.city-emotion.com


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
RMIG AS

Lillevarskogen 14
3160 STOKKE
Norge
RMIG AS

Bilder & videoer

Bygningene som huser Carlsberg-gruppens hovedkvarter, er del av en omfattende forvandling av det tidligere bryggeriområdet, nå kjent som Carlsberg Byen. RMIG, verdensledende innen perforering, produserte og leverte de perforerte metallplatene til fasaden, og ved hjelp av City Emotion konseptet har den fått et unikt utseendeMan har valgt RMIG ImagePerf for å gjenskape et bilde av forfriskende, gyldne bobler på fasaden, så kan du selv forestille deg din yndlingsdrikk fra Carlsberg. Det passer godt at fasadedesignet til hovedinngangen til hovedkvarterer hyller det opprinnelige formålet med stedet, nemlig fremstillingen av verdensberømte Carlsberg-produkter. RMIG ImagePerf er en del av RMIG City Emotion konseptet og presenterer elegante og innovative løsninger på utfordringene med arkitektonisk design ved å konvertere perforert metall til et ‘lerret’ for kunst, fotografi, illustrasjoner og grafisk design.De perforerte platene er anodisert, noe som gjør dem både dekorative, holdbare og korrosjonsbestandig.

Send til en kollega

0.062