23948sdkhjf

Et kvart århundre dedikert til miljøvern og bærekraft

| Medlemsnyhet | Bedrift Klüber Lubrication Nordic A/S

Klüber Lubrication var den første bedriften i München som ble sertifisert i henhold til EMAS. Det var for 25 år siden.

For hele 25 år siden, og som den første bedriften i München, fikk Klüber Lubrication miljøforvaltningssystemet ved hovedkontoret sertifisert i henhold til EMAS. I dagligtale kalles EMAS ofte for EUs miljøkontroll, som vurderer hvorvidt et forvaltningssystem i tilstrekkelig grad innfrir alle kravene som stilles for å kontinuerlig forbedre miljøpåvirkningen med hensyn til bærekraftig utvikling. Utover miljøvern er hovedmålet til "Miljøforvaltnings- og kontrollordningen" som ble utviklet av EU, å gi bedre miljøeffektivitet. EMAS sørger for at alle miljøaspekter, fra energiforbruk til avfall og utslipp, gjennomføres på en juridisk sikker og gjennomsiktig måte. Sertifiseringen av Klüber Lubrication i 1996 representerte en viktig milepæl i selskapets veletablerte kurs mot ansvarlig og nøysom bruk av ressurser.

“På sertifiseringstidspunktet var miljøvern og bærekraft langt unna å være en del av den generelle bevisstheten”, forklarer Markus Hermann, Sustainability Manager hos Klüber Lubrication. "Det var imidlertid klart for oss at når det gjelder miljøvern, kunne vi ikke vente til noe ble lovpålagt. Vi ønsket å ta fatt i utviklingen på en proaktiv måte. Siden Klüber Lubrication hadde god kjemikaliestyring på et tidlig tidspunkt, og hadde investert i omfattende miljøverntiltak, som for eksempel vannsamletanker og uttrekksluftsystemer, var forutsetningene gode. Det etablerte kvalitetssikringssystemet vårt ga også et godt strukturelt grunnlag for å innfri de strenge kravene i EMAS. I tillegg ble miljøforvaltningssystemene til alle europeiske produksjonsanlegg senere validert. I dag er de sertifisert på alle tolv produksjonsanlegg over hele verden, i henhold til den internasjonalt anerkjente ISO 14001-standarden, samt i henhold til andre relevante standarder, som for eksempel sikkerhet på arbeidsplassen."

I dag er Klüber Lubrication fortsatt en av banebryterne innen bærekraftig utvikling av høyeffektive spesialsmøremidler. Tribologieksperten setter ikke bare de høyeste krav til sin egen produksjon og råvarene som brukes, men hjelper også kunder til å redusere sitt eget fotavtrykk. Ved bruk av skreddersydde spesialsmøremidler fra Klüber Lubrication kan operatører unngå energitap, komponenter forblir funksjonsdyktige i lengre tid og verdifulle ressurser kan konserveres langs hele verdikjeden. I FoU-avdelingen til Klüber Lubrication blir det utviklet trendsettende spesialsmøremidler som modnes til ferdige produkter, for eksempel vannbaserte hydro-smøremidler eller EAL-spesialsmøremidler for bruk i følsomme områder, som for eksempel verdenshavene.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Klüber Lubrication Nordic A/S

Alexander Kiellands gate 2B
2000 Lillestrøm
Norge
Klüber Lubrication Nordic A/S

Send til en kollega

0.079