23948sdkhjf

Hvordan velger du riktig strømavtale?

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det å velge riktig strømavtale kan variere på mange forskjellige faktorer. Først og fremst bør du foreta visse undersøkelser for å finne selskapet med de beste avtalene.

Denne artikkelen er sponset

For mange av oss betyr dette selskapet med de laveste prisene, eller god og enkel kundeservice, men andre ting som grønn strøm eller kundefordeler kan også være veldig viktig.

Da det finnes flere forskjellige avtaletyper, så kan det være greit å vite hva disse er og hva du bør se etter rent spesifikt. Her skal vi ta en titt på de tre vanligste strømavtalene som tilbys av strømleverandører, som for eksempel GNP Energy – Facebook.

De vanlige strømavtalene som finnes i Norge
Den første avtaleformen heter spotpris. Denne strømavtalen følger prisen på den nordiske børsen for kraft, Nord Pool. Her kan man forvente raske og store svingninger, og man vil følge både oppturer og nedturer i strømprisene på kraftbørsen.

Det betyr at det du betaler varierer med strømprisen sin utvikling på Nord Pool. I tillegg til dette betaler du også et påslag som er inkludert lovpålagte el-sertifikater, og gjerne et månedlig fastledd per måler. Prisen per kilowatt kan bli god, når prisene på kraftbørsen er lave, men også dyr når prisene går i været. Du er som sagt avhengig av hvordan markedet utvikler seg med bakgrunn i tilbud og etterspørsel. Les mer om dette her: Hvordan avgjøres dagens strømpris?

En annen avtaleform mange benytter seg av er fastpris. Og det er egentlig akkurat det du tror ut i fra navnet. Fastpris innebærer at du betaler en fast ørepris per kilowatt, og det eneste som påvirker totalprisen på faktura er variasjonen i ditt eget strømforbruk. Dette er en populær avtale, fordi det gir sikkerhet og forutsigbarhet, ved at man alltid vet hva man skal betale per kilowatt uavhengig av hva prisen i markedet er. Pass på at fastprisen ikke er for høy ved avtaleinngåelse, for da kan avtalen være ufordelaktig.

Til slutt har vi forvaltningspris. Det innebærer at strømleverandøren forvalter ditt forbruk i en portefølje. Dette vil si at strømselskapet gjør innkjøp og prøver å sikre en lavere pris over tid. Når ditt volum er en del av en større portefølje, så kan det ofte være slik at du får bedre vilkår på den måten. Med en forvaltningsavtale fra  GNP Energy, kan man også få et pristak, som gir en sikkerhet mot høye strømpriser, mens man samtidig får nyte fordelen av de lave prisene.

Hva er den beste avtalen?
For å velge den beste avtalen avhenger det selvfølgelig av hva du er ute etter. Vil du ha stabilitet er det fastpris du bør velge, men det er ingen tvil om at både spot- og forvaltningsavtaler også kan være fordelaktige, og dette kan du blant annet se hos GNP Energy.

Det er alltid vanskelig å velge, og du bør ta en nøye titt på vilkårene før du bestemmer deg. Spotpris er det som er aller mest populært, samt at det er den avtalen som er anbefalt av Forbrukerrådet, så det vil ikke være et dårlig valg, dersom det er det du bestemmer deg for.                          

Lykke til med godt valg av strømleverandør!

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063