23948sdkhjf

Montering av klimaanlegg

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Et klimaanlegg opprettholder et stabilt inneklima og er særlig nødvendig i alle rom som blir innestengte og svært varme når det er hett i været. Når du har skaffet et klimaanlegg, hvordan og hvor er det mest fornuftig å montere det?

Hvor skal en montere et klimaanlegg?

Det finnes forskjellige typer klimaanlegg, og avhengig av typen anlegg må det også monteres på riktig måte.

Mest populære er følgende modeller: vegg-, tak-, gulv- og mobil modell. I boliger og leilighetsbygg er det også utbredt å bruke en kanal-type som er montert skjult av en nedsenket himling, i kjelleren eller andre usynlige steder. Ved hjelp av denne modellen føres luften ut i forskjellige rom gjennom kanaler som muliggjør nedkjøling av mange rom.

Veggmodellen er den mest utbredte typen klimaanlegg hjemme. Fordelen med veggmodellen er pris og enkel montering. For å montere klimaanlegg trenger du maksimalt 1 kvadratmeter ledig veggflate der modellen plasseres. Ved valg av plassering må du også ta hensyn til hvordan det får luften til å sirkulere i rommet og om luften beveger seg fritt også til de andre rommene.

Gulvmodellen brukes i mange forskjellige restauranter og nattklubber. For den modellen er innedelen plassert på gulvet og luften rettes en vei om gangen.

Takmodellen er utbredt i kontorbygg, men også i boliger. Takmodellen lar deg montere klimaanlegg med høyere kapasitet som monteres i taket.

Den mobile modellen er den mest komfortable av dem alle Den trenger ikke noen spesialistmontør og kan flyttes mellom forskjellige rom. Varmluften transporteres ut av rommet gjennom et spesielt rør som vanligvis er koplet til et vindu eller ventilasjonsrør. Ulempen med den mobile modellen er lydnivået: det er den mest bråkete typen klimaanlegg.

Hvordan montere et klimaanlegg?

Det er viktig at anlegget blir montert av en montør som er spesialist på sitt felt. Montering av et vanlig klimaanlegg krever ikke mer tid av en spesialist. Alt kommer an på hvor og hvordan klimaanlegget kan monteres. Kontakt Zaves konsulenter for best resultat. Zaves erfarne eksperter hjelper deg å finne en autorisert montør der du er, og sikrer dermed den beste monteringen og inntil 5 års gyldig garanti på produktet.

Montering av anleggene utføres på en måte som gjør det mulig å utføre service, og dette må gjøres hvert år. Levetiden for anlegg uten service sammenlignet med anlegg med service er om lag 40% kortere, og derfor må det investeres i regelmessig service på anlegget.

Hva er inkludert i monteringen av klimaanlegget?

 • Kjøring til valgt installasjonssted og nødvendige arbeidstimer. Pass på at tilkomst er sikret for montøren.
 • Utpakking av produktet
 • Montering av luft-til-luft-varmepumpe i inntil 2,5 meters høyde. Det kan også være mulig høyere, men da må man konsultere om dette på forhånd.
 • Tilkoplingsrør og elektrisk kabel mellom inne- og utedelen inntil 5 m.
 • Veggfeste for og montering av utedelen.
 • Plastdeksel for rør eller ledninger, deksel for åpninger, kondensvannslange.
 • Gjennomføring gjennom inntil 50 cm tykk vegg, unntatt armert betong, naturstein, kalkstein, rød teglstein osv., som må avtales på forhånd.
 • Strømtilførsel: i nærheten av inne- eller utedel i inntil 2,5 m høyde.
 • Demonstrasjon av anleggets hovedfunksjoner
 • Forbruksmateriell for standard montering
 • Testing av anlegget

Prisen for montering av klimaanlegget avhenger av type anlegg og sted. Montering av varmeanlegg inkluderer tilkjøring, arbeidstimer, nødvendig materiell for standardmontering og også en lettfattelig opplæring i anleggets bruksmuligheter. Montering av et klimaanlegg tar generelt 2–4 timer avhengig av spesielle forhold ved monteringen.

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062