23948sdkhjf

Spesialutviklede O-ringer til næringsmiddelindustrien

| Medlemsnyhet | Bedrift Carsten Holm A/S

Jobber du i næringsmiddelindustrien? Da vet du at det stilles høye krav til alt materiale som benyttes i produksjonen, også til små deler som for eksempel O-ringer.

Av Karina Davids kdmarketingsupport.dk  

De strenge hygienekravene i næringsmiddelindustrien og selve produksjonsprosessene gjør at alle maskiner blir utsatt for meget stor belastning. Det betyr at også små deler som O-ringer utsettes for høye temperaturer og aggressive kjemikalier. Derfor omfatter sortimentet til Carsten Holm A/S spesialutviklede typer som oppfyller de strenge kravene.

FFKM til næringsmiddelindustrien
I sortimentet til næringsmiddelindustrien har vi lagt stor vekt på både egnethet for næringsmidler, lav kontaminering og høy motstandsdyktighet. Til O-ringene har vi valgt spesielle FFKM-blandinger i FDA-kompatibel elastomer. Disse har en overlegen kjemisk bestandighet som gjør dem optimale for deler som utsettes for aggressive kjemikalier, syrer, baser, damp, aminer, metanol, estere, etere, TBA og MTBE.

 Vår spesielle FFKM-elastomer til næringsmiddelindustrien tåler temperaturer mellom -20 °C og +270 °C, og er godkjent i henhold til følgende forordninger og standarder:

  • Reg. EC 1935/2004
  • FDA 21CFR177.2400             
  • USP Class VI
  • 3A-Sanitary Standard
  • DM 21/03/1973
  • BfR XXI

HVORFOR bør man velge spesialmaterialer som FFKM?
FFKM kan særlig anbefales på bruksområder der utskifting av pakninger er en vanskelig og tidkrevende oppgave, og der reparasjoner medfører lang nedetid i produksjonen.

Fordelen med FFKM er at du oppnår kombinasjonen av kjemisk og termisk stabilitet som kjennetegner PTFE-materialet og samtidig bevarer elastomerenes elastiske egenskaper.

Trenger du et spesialmateriale?
Har du et akutt problem med en tetningsløsning, eller trenger du mer informasjon om hvilke materialer eller profiler vi har på lager? Kontakt oss – vi står til tjeneste med profesjonelle råd om komplekse eller akutte tetningsproblemer.

Medlemsnyhet

Bedrift
Carsten Holm A/S

Kielbergvej 16
5750 Ringe
Danmark
Carsten Holm A/S

Send til en kollega

0.062