23948sdkhjf

R. STAHL TRANBERG - Elektrostatisk jordovervåkning

| Medlemsnyhet | Bedrift R. Stahl Tranberg AS

Løsninger for elektrostatisk jording av tankskip, FIBC og stasjonære systemer for bruk i eksplosjonsfarlige områder.

Først lynet, deretter torden - dette konseptet gjelder ikke bare i meteorologi, det gjelder også i alle industriområder der det dannes farlige atmosfærer når du fyller, blander og laster brennbare medier eller finkornet bulkmateriale. For å unngå antenningsfare forårsaket av ukontrollert utladning av elektrostatiske potensialer, må fat, tankbiler, «big bags» og tankcontainere jordes pålitelig. Dette kan gjøres ved hjelp av en enkel kabel. Imidlertid utgjør denne metoden for "passiv jording" en betydelig fare, nemlig risikoen for slitasje, skader, eller feil bruk, som ikke blir oppdaget. En slik løsning baserer seg på korrekt bruk og regelmessige inspeksjoner. På lignende måte kan korrosjon, smuss eller belegg svekke ledningsevnen mellom jordingsklemmen og gjenstanden som skal jordes. Aktiv, permanent overvåking av objektet som kobles til jord, og forbindelsen tilbake til jordskinne kan implementeres som et mottiltak.

R. STAHL TRANBERG tilbyr et bredt utvalg av elektrostatisk jordovervåkning og tilbehør. Med serien 8485, 8146, 8150 og 9170 for universell bruk i Ex soner 1, 2, 21 og 22 oppfylles de spesifikke kravene for en rekke bruksscenarier. 8485-serien for tankskip, tankvogner eller FIBC (Flexible Intermediate Bulk Containers, også kjent som «big bags») bruker røde og grønne lysdioder, som er optimalt synlige selv i sterkt dagslys, for å indikere korrekt forbindelse til jord. Automatisk gjenkjenning av objektet, forhindrer driftsfeil forårsaket av feil tilkobling. Dette innebærer å kontrollere at klemmene er koblet riktig i en to-trinns prosess før de slippes. For det første utføres en impedansmåling for å bestemme om enheten er koblet til en lastebil og ikke til en del av lasteutstyret. I det andre trinnet måles motstanden for å fastslå at tilstrekkelig jording er oppnådd. For ekstern signalering eller for direkte frakobling av lasteutstyr er enhetene i 8485-serien tilgjengelig med opptil fire potensialfrie meldekontakter, som kan leveres enten som Ex i eller Ex e-utførelse. Installasjon og igangkjøring av den IP65 beskyttede aluminiums kapslingen kan enkelt gjøres via Bluetooth eller IR kommunikasjon. En integrert fjær i jordingsklemmen forlenger levetiden for produktet. 8485-serien er designet for et temperaturområde fra -55 ° C til +60 ° C, og kan til og med brukes under tøffe klimatiske forhold uten problemer.

I 8146 og 8150-serien, har R. STAHL TRANBERG spesifikt tilpasset prosessen for jordovervåking i tankvogner eller tankcontainere. Seriene leveres i en IP66-kapsling laget av plast eller rustfritt stål og er utstyrt med en dedikert festeanordning til jordingsklemmen, og er til og med godkjent for bruk i applikasjoner med SIL 2 (i henhold til IEC 61508). Signalering til eksterne systemer skjer ved hjelp av en integrert potensialfri meldekontakt. I tillegg har 9170 lekkasjemonitor blitt lansert - en to-kanals jordovervåkning for flere systemer og containere, noe som krever minimal plass i skapet, da enheten bare måler 18 mm i bredden. For optimal tilpasning tilbys det et bredt utvalg av tilbehør til alle de nevnte seriene. Dette inneholder eksempelvis UV-, olje- og drivstoffresistente spiralkabler i 5 eller 10 meters lengde, samt høykvalitets rustfrie stålklemmer, automatiske kabeltromler, visuelle / lydsignalanordninger og flersignalinnretninger. På forespørsel kan R. STAHL TRANBERG også designe kundespesifikke løsninger med foretrukne feltbussgrensesnitt, integrerte varmesystemer eller NEC-kompatible design for bruk i USA.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
R. Stahl Tranberg AS

Strandsvingen 6
4032 Stavanger
Norge
R. Stahl Tranberg AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.047