23948sdkhjf

En skolebygning i harmoni med omgivelsene

| Medlemsnyhet | Bedrift RMIG AS

Når de designet en videregående skole i Clervaux, Nord-Luxemburg, valgte arkitektene en enestående fasade og solskjermløsning

Ved å bruke RMIG ImagePerf ble et bilde av en vårskog gjenskapt på perforerte metallplater, og dette skaper harmoni mellom skolens arkitektur og det omkringliggende skogområdet.

Den videregående skolen i Clervaux er offisielt kjent som L'Ecole Internationale Edward Steichen, og er en statlig skole med plass til 650 studenter. Beliggende i Nord-Luxemborg, er skolens misjon å gi undervisning til elever med ulik bakgrunn og å tilby en europeisk utdanning - flerspråklig og flerkulturell - til elever i Luxemburgs nasjonale skolesystem.

Ideen om å utvikle et internasjonalt, europeisk orientert undervisningsmiljø i en provinsby med bare 5300 innbyggere var ambisiøs fra starten. Det samme gjaldt ideen om å skape moderne arkitektur som ikke bare ville danne et fleksibelt og funksjonelt rammeverk for undervisning, men også skille seg ut som et godt eksempel på moderne, europeisk arkitektur i seg selv.

Oppdraget ble gitt til Jonas Architectes Associés, et luxemburgsk designstudio grunnlagt i 1976 med hovedkontor i Ettelbruck, sør for Clervaux. Arkitektene utviklet ikke bare en plan for hovedbygningene og et idrettsanlegg, men også en idé for dekorative fasader og solskjerminger som kunne gi den videregående skolen sin helt egne profil. Her kom RMIG i Tyskland inn i bildet.

RMIG ImagePerf gjenskaper et fantastisk bilde
Etter å ha oppdaget RMIG og deres brede utvalg av produkter og løsninger på internett, var arkitektene fra Jonas Architectes Associés i stand til å bygge videre på ideene sine for fasaden til skolebygningen med bruk av RMIG ImagePerf for prosjektet. RMIG ImagePerf er en del av RMIG City Emotion-konseptet og presenterer elegante og innovative løsninger på utfordringene med arkitektonisk design. RMIG ImagePerf konverterer perforert metall til en 'projeksjonsskjerm' for kunst, fotografier, illustrasjoner og grafisk design.

Ettersom skolen er mer eller mindre omgitt av skog på alle kanter, ble et slående bilde av en vårskog fra en naturpark i Ardennene valgt som mal for fasadebildet, og dermed harmoniserer det godt med de naturlige omgivelsene. Ved hjelp av perforering i forskjellige hullstørrelser ble det vakre bildet av skogen overført til metallplater.

Effektiv installasjon
RMIG-teamet var til stede for å gi råd rundt alle aspekter av prosjektet, fra valg av materiale, via visualisering, til den endelige produksjonen. De perforerte metallplatene er produsert av EN 5005 aluminium og er anodisert for maksimal holdbarhet.

Prosjekter som involverer installasjon av et stort antall perforerte plater krever kompetanse og erfaring. I tillegg til produksjon, anodisering og bildeperforering, var RMIG også ansvarlig for knekking og nummerering av de 470 individuelt perforerte metallplatene for å gjøre dem klare til levering. Denne prosessen sparer tid, gjør installasjonen enklere og sørger for at alle panelene plasseres på riktig plass.

En bærekraftig og estetisk løsning
Bygningen ble ferdig som planlagt og glir godt inn i det naturlige landskapet. Den er delt inn i fire fløyer, som er gruppert i en ring rundt en nesten lukket gårdsplass.

Den sørlige delen inneholder felles fasiliteter som restaurant, multifunksjonelle rom, inngangsparti for studenter, administrasjon og lærerkontorer. Klasserom-fløyen er lokalisert mot øst, og i vest er de tekniske klasserommene med forskjellige verksteder. Sportskomplekset i nord huser en trippel idrettshall og et offentlig svømmebasseng.

Fotografiet er gjengitt i sin helhet på fasaden til det store sportskomplekset. Det er delvis gjengitt på den perforerte fasaden til resten av bygningen, hvor panelene også fungerer som en bærekraftig form for solskjerming og reduserer behovet for dyr kjøling innendørs. Takket være valget av eloksert aluminium holdes vedlikeholdet på et absolutt minimum, og fasaden krever bare rengjøring med noen års mellomrom. 

Faktaboks

  • Råmateriale: Aluminium EN 5005
  • Mønster: RMIG ImagePerf
  • Tykkelse: 3.0 mm
  • Overflatebehandling: Anodisering
  • Etterbehandling: Knekking
  • Perforert areal: 1.000 m2
  • Arkitekt: Jonas Architectes Associés, Luxembourg

Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
RMIG AS

Lillevarskogen 14
3160 STOKKE
Norge
RMIG AS

Bilder & videoer

RMIG ImagePerf gjenskaper et fantastisk bilde på perforerte metallplaterNår de designet en videregående skole i Clervaux, Nord_Luxemburg, valgte arkitektene en enestående fasade og solskjermløsningDet opprinnelige bildet av Raymond Clement ble gjenskapt på skolens perforerte fasade ved hjelp av RMIG ImagePerfEtter å ha oppdaget RMIG og deres brede utvalg av produkter og løsninger på internett, var arkitektene fra Jonas Architectes Associés i stand til å bygge videre på ideene sine for fasaden til skolebygningen med bruk av RMIG ImagePerf for prosjektetRMIG ImagePerf er en del av RMIG City Emotion-konseptet og presenterer elegante og innovative løsninger på utfordringene med arkitektonisk designProsjekter som involverer installasjon av et stort antall perforerte plater krever kompetanse og erfaringBeliggende i Nord-Luxemborg, er skolens misjon å gi undervisning til elever med ulik bakgrunn og å tilby en europeisk utdanning - flerspråklig og flerkulturell - til elever i Luxemburgs nasjonale skolesystemI tillegg til produksjon, anodisering og bildeperforering, var RMIG også ansvarlig for knekking og nummerering av de 470 individuelt perforerte metallplatene for å gjøre dem klare til leveringRMIG ImagePerf konverterer perforert metall til en 'projeksjonsskjerm' for kunst, fotografier, illustrasjoner og grafisk designDe perforerte metallplatene er produsert av EN 5005 aluminium og er anodisert for maksimal holdbarhet

Send til en kollega

0.065