23948sdkhjf

Reduserer sjansen for driftsstans og kutter kostnader

| Medlemsnyhet | Bedrift Xylem Water Solutions Norge AS

Xylem lanserer skybasert overvåkingstjeneste for pumpestasjoner

Avensor, det skybaserte overvåkningssystemet, sender ytelsesdata fra pumpestasjoner i sanntid direkte til operatørenes telefon eller PC.

-       Vi har sett et behov i markedet for å digitalisere overvåkingstjenester for pumpestasjoner på en enkel og brukervennlig måte. Etter at vi begynte utrullingen i høst har vi fått veldig god respons fra kundene våre, nå gleder vi oss til flere kan ta dette i bruk, sier Trygve Heigre, sjef for automatikk i Xylem.

Avensor sender automatiske varslinger, som gjør at problemer oppdages tidlig og at risikoen for driftsstans reduseres. Driftskostnader og antall besøk på stedet kan reduseres ved at operatører har enkel tilgang på alle data til enhver tid.  

Avensor kommer i rekken av flere produktutviklinger fra Xylem, som nå implementerer Industri 4.0 som standard, hvor fysiske produkter blir koblet opp mot avansert digital teknologi.

Enkel tilkobling
Ettersom Avensor er et skybasert overvåkningssystem er det et rimeligere alternativ til avanserte styrings- og overvåkingssystemer (SCADA), der integrering av nytt utstyr kan være komplisert og kostbart.

 -       Det at kunden slipper dyre innkjøp eller å drifte komplekse dataprogrammer, gjør Avensor til et ypperlig system for små kommuner, borettslag, hyttefelt, næringsbygg og liknende, som har væskehåndteringssystemer spredt over et område, sier Heigre.  

Avensors overvåkningsløsning kan brukes til et bredt utvalg av pumper, miksere og sensorer, blant annet Xylems intelligente pumpesystem Flygt Concertor. Med sin «plug & play»-tilkobling til Xylem-produkter og kompatibilitet med de fleste typer utstyr som brukes på pumpestasjoner, gir Avensor maksimal fleksibilitet, inkludert grensesnitt (API) til integrering med kundens systemer. Xylem overvåker systemet kontinuerlig hele døgnet for å sikre at løsningen er tilgjengelig. Brukerne kan være sikre på at driftssikkerheten er minst like god som et lokalt installert dataprogram. 

Senja kommune først ut
Senja kommune er en av de første kommunene som benytter Avensor. De tester teknologien på en ny og en renovert pumpestasjon. De kan nå overvåke stasjonene i sanntid og får varsel hver gang det er noe som må følges opp. 

-     Med Avensor har vi oppdaget mulighetene som Industry 4.0 bygger på. Informasjon pushes i en skyløsning enkelt og greit og presenteres i et intuitivt dashboard. Vi er fornøyde med det nye systemet. Vi har bedre kontroll og redusert faren for driftsstans, sier Oddvar Larsen, senior VA-ingeniør i Senja kommune.  

---

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Claire Ramstad, nordisk markedssjef
Mobil: +47 400 60 700
E-post: claire.ramstad@xylem.com 

Om Xylem Norge

Xylem Norge er Norges største spesialfirma i pumping, vannteknologi og væskehåndtering. Vi er 140 ansatte fordelt på 9 filialer og hovedkontoret på Kjeller. Xylem er markedsleder i områdene havbruk og kommunalt vann og avløp, og vi har i tillegg store markedsandeler innen VVS, olje og gass og landbasert industri. På verdensbasis har Xylem over 19 000 ansatte i og en omsetning på 50 milliarder kroner. Verdiene våre er Respekt, Ansvar, Integritet og Kreativitet. Vi er både kvalitets- og miljøsertifisert. Xylems varemerker omfatter blant annet: Flygt, Lowara, Godwin, Wedeco og Sanitaire. Vi er også norsk distributør av produkter fra ITT Goulds og Seepex


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Xylem Water Solutions Norge AS

Fetveien 23
2007 Kjeller
Norge
Xylem Water Solutions Norge AS

Kataloger mm.

Send til en kollega

0.125