23948sdkhjf

RZ INM MEKANISKE investerer i robotisering av kantpresse

| Medlemsnyhet | Bedrift Din Maskin AS

RZ INM Mekaniska i Västra Frölunda er en underleverandør som er en del av RZ Group med tolv mekaniske verksteder rundt om i Sverige.

Selskapet er spesialist innen bearbeiding av metallplater og produserer komponenter som eksporteres for sluttproduksjon i andre deler av Europa. Samarbeidet med Volvo 3P er et eksempel, der de leverer deler til Renaults lastebilfabrikk i Lyon, Frankrike.

Kompetent robotløsning på bare 28,5 kvadratmeter

Det siste tilskuddet til selskapets maskinpark er et Hyper Bending System, HBS, fra den italienske maskinprodusenten Starmatik levert av Din Maskin i Värnamo. På bare 28,5 kvadratmeter er det en kompetent robotløsning med 40 tonns kantpresse fra SafanDarley, en 25 kg Fanuc-robot med forhåndslasting av metallplater for kortere sykluser.

- Vi vil snart gå inn i et stort prosjekt der denne investeringen var helt nødvendig for oss, sier Christoffer Ågren, administrerende direktør, RZ INM Mechanical. Dette er vår første robotisering, og det er en utrolig interessant teknologi som vi har tatt inn og vi er glade for å videreutvikle oss, fortsetter han.

Helautomatisk knekkeprosess

Cellen har også automatisk griperbytte og verktøyskifte, noe som betyr at det er mulig å lage en produksjonskø og produsere uten avbrudd. Systemet inkluderer alt for å automatisere hele knekkeprosessen; lasting, posisjonering, knekking, sortering og stabling.

 - En stor grunn til at vi valgte denne maskinen er at den har en komplett plug and play løsning. Det gjorde at fra installasjon startet til de første produktene kom ut så tok det kun 3 dager. Imponert over hvor fort du kommer i gang, sier Christoffer Ågren.

 Magnus Levander, selger i Din Maskin, påpeker også den raske oppstarten.

- At kunden ser at det vi har lovet angående rask levering, installasjon, igangkjøring og fleksibilitet ikke bare er salgssnakk, er selvfølgelig alltid like tilfredsstillende.

Off-line programmering øker tilgjengeligheten og gir mer sikker kostnad.

Fredrik Carlsson, produktsjef i Din Maskin, sier at hele systemet er programmert offline med Starmatiks egen programvare SimulEasy, som genererer programmer for både roboter og kantpresser.

- Det er en absolutt nødvendighet i dagens høyt automatiserte industrimiljø å kunne programmere en slik type utstyr offline. Å ha god tilgjengelighet i denne typen maskinutstyr er veldig viktig, og du får det takket være off-line programmering. I en robotcelle skal du ikke programmere, der skal du produsere, som jeg pleier å si. En annen fordel med off-line programmering, spesielt for et selskap som driver med kontraktproduksjon, er at du kan evaluere og analysere hvilke verktøy og gripere som skal brukes på et tidlig stadium i prosessen og få en ide om syklusstid. På denne måten kan du foreta en sikrere kostnadsberegning på den ferdige detaljen og gi riktig pris til sluttkunden.

Medlemsnyhet

Bedrift
Din Maskin AS

Ilebergveien 3
3011 Drammen
Norge
Din Maskin AS

Send til en kollega

0.063