23948sdkhjf

LVD Easy-Form 80/25 til Lafinto

| Medlemsnyhet | Bedrift LVD Scandinavia AS

Lafinto ble etablert i 1988 og lever av å skreddersy løsninger for minibusser, varebiler og tilhengere. Det har gått fem år siden Maskinregisteret besøkte Lafinto sist, da i forbindelse med installasjonen av deres nye LVD laserskjærer.

Denne gangen tok vi turen for å se deres nye kantpresse, også fra produsenten LVD.

Siden oppstarten i 1988 har Lafinto AS utviklet seg til å bli en komplett leverandør av ombygginger og innredninger for servicebiler og andre nyttekjøretøy, og er i dag markedsleder på levering av skillevegger til varebil.

- Vi kan tilby alt innen bilinnredninger, og vi innehar et komplett mekanisk verksted slik at vi selv kan produsere det vi trenger i stål, tekstil og treverk. Lafinto er mest kjent for ombygging av biler, men vi har kompetanse og utstyr til å dekke flere fagområder. I prinsippet kan vi tilby alle tjenester som man finner hos et godt utrustet mekanisk verksted, forteller Lars Høkeli, teknisk leder hos Lafinto.

Fornøyd med leverandør og maskinprodusent

- Vi har i mange år hatt en kantpresse som vi har vært svært godt fornøyd med, og da vi nå ønsket oss en ny så var det fordi vi ønsket en maskin som var raskere å omstille, hadde bedre programvare og mulighet for å produsere riktig del på første forsøk, forklarer Høkeli og fortsetter:

- Vår forrige maskin var en LVD PPEB, og vi har vært svært godt fornøyd med den. Både erfaringen med maskinen, samt servicen fra LVD Scandinavia har vært eksemplarisk, og dette gjorde at vi blant flere leverandører selvfølgelig også vurderte hva LVD kunne tilby. Valget var derfor ganske enkelt, og ble nok en maskin fra LVD, en Easy-Form 80/25, forklarer Høkeli smilende.

Kantpresse for fremtiden

Høkeli sier at den nye kantpressen er en skikkelig presisjonskantpresse, og den leverer høy nøyaktighet og produktivitet.

- Den er basert på PPEB serien, så vi kjenner oss igjen fra vår gamle maskin.

Dette har gjort det lett for oss å lære maskinen. Kantpressa er utstyrt med Easy-Form, en laser som overvåker vinkelen på knekken i sanntid, og systemet gir umiddelbar tilbakemelding til kontrollen. Dette gjør at vi får riktig vinkel fra den første knekk og riktig del på første forsøk, sier Høkeli, og legger til:

- Programvaren gjør også at vi kan programmere offline, og dette er noe vi gjør svært ofte.

Lafinto lever av å kunne skreddersy løsninger, og bedriften lager ofte små serier, noen ganger bare en del. Dette gjør omstillingstid på maskinen svært viktig.

- Med vår nye kantpresse har vi fått en maskin som oppfyller våre ønsker og behov. Den er rask, presis, har kort omstillingstid og programvaren har vært lett å lære, forstå og bruke. Kort sagt, en kantpresse jeg tror vi vil være fornøyde med i lang tid fremover, avslutter Lars Høkeli.

For mer informasjon se: www.lafinto.no og www.lvdscandinavia.no

Bildetekst  bilde 1  og 2: Foran LVD Easy-Form kantpresse, fra venstre; Lars Høkeli, teknisk leder hos Lafinto AS , Trond Aasen fra LVD Scandinavia og Tommy Antonsen fra Lafinto AS. «Bildet er tatt før koronapandemien.».

Bildetekst bilde 3: Full fart i produksjonshallen hos Lafinto AS.

Bildetekst bilde 4: Programmerer og utvikler Lars Tore Olsen, bruker LVD Cadman B3D, for import av 3D-filer for knekking og Laserskjæring.

Bildetekst bilde 5: LVD Sirus laser som ble installert i 2015. Laserskjæremaskinen er utformet for å gi effektiv skjæring av deler med optimal fart og akselerasjon for å passe delegeometrien.

Medlemsnyhet

Bedrift
LVD Scandinavia AS

Henrik Bullsveg 42
2069 Jessheim
Norge
LVD Scandinavia AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.125