23948sdkhjf

Sterk på tunge løft

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Konecranes er et av de mest veletablerte og velrenommerte produsenter av maskineri til containerhåndtering, skipsverftsindustrien og andre heavy-duty oppgaver.

Etter mere enn 60 år i bransjen leverer Konecranes fortsatt maskineri i toppsjiktet. De positive tilbakemeldinger er ikke uten grunn. Med fokus på bra arbeidsmiljø for brukeren av maskineri, grønne visjoner og innovativ teknologi kan Konecranes levere markedets fremste løftemaskiner og trucks.

Bra arbeidsmiljø
Konecranes har alltid prioritert et godt arbeidsmiljø for brukere av deres maskineri. Kontroll, komfort og sikkerhet er i topp med løfter og trucks som er sterke og enkle å manøvrere. De forskjellige maskiner er innrettet for å sikre ergonomi for fører og sikkerhet på arbeidsplassen med best mulig arbeidsvilkår. Det vil si at alle førerkabinen bygges med disse mål for øye.
En effektiv motor med rask akselerasjon og jevn kjørsel betyr at føreren kan fokusere på jobben og unngå motor- og styringstrøbbel. Det gir et sikrere arbeidsmiljø, der den tunge lasten er i fokus og kan plasseres korrekt og sikkert.
Førerkabinene byr på godt utsyn over arbeidsområder og ergonomiske instrumentbrett med grafisk skjermdisplays med komfortabel kontroll over maskin og arbeidsområde.

Konecranes arbeidsområder
Konecranes har et bredt leveringsområde og produserer maskineri og serviceytelser innenfor en lang rekke bransjer. Innen containerhåndtering tilbyr Konecrane kaikraner og kombinasjonskraner til terminalhåndtering av containere.
I olje og gass-bransjen levere Konecrane tilpassede kraner og modernisering med EXCXT-taljer.
Konecrane har også ledende ekspertise innen skipsverftskraner med et unikt leveringskonsept tilpasset til den enkelte kunde, der omfanget inndeles i tre nivåer;  teknologi med design, komponenter, overvåking og idriftsettelse, totalentreprise med fullt ansvar for levering og design og komplett pakke med totalentreprise og vedlikeholdelseskontrakt.

Grønne ambisjoner
Konecranes har ambisjoner om å bidra til reduserte utslipp hos deres kunder ved å tilby energieffektive produkter og service med fokus på et bedre miljø.
Ecolifting-serien er Konecranes visjon om å minimere miljøavtrykk og bidra til en grønnere sektor. Med Ecolifting-serien minskes utslipp ved å øke energiutnyttelsen på fabrikker og servicetilbud og flytte energiforbruket til fornybare ressurser.
Ecolifting er Konecranes visjon om å overgår til fullstendig el-baserte produkter til containerterminaler og intermodale transportterminaler. Første skritt var å effektivisere de dieseldrevne produkter i retning av mindre utslipp og grønne profil.  Andre skritt var å tilby hybridkjøretøyer som utnytter den nyeste teknologien fullt ut. Tredje skritt er fullt eldrevne produkter med en ambisjon om å fortsette utviklingen med stadig lavere energiforbruk.

Ecolifting tilbyr muligheten for å minimere miljøavtrykket ved grønnere utstyr til terminaler og heavy handling-maskiner. De eldrevne drivlinjene og miljøeffektive funksjoner gir ingen direkte utledninger, lavere støynivå, mindre vedlikeholdelse og komponenter med lang levetid på mange av maskinene. Bruk av banebrytende teknologi er ikke nytt for Konecranes, som også har levert et innovativt gaffeltruckkonsept med lastavhengig hydraulikksystem i 1995. Det betød brennstoffbesparelser på opptil 15%. I 2013 ble verdens første hybride reachstacker lansert og Konecranes lever fortsatt opp til sine ambisjoner om å være først med nyutvikling.

Historien bak SMV Konecranes
Bak SMV Konecranes ligger to suksessfulle bedrifter, finske Kone og svenske SMV - Silverdalens Mekaniska verkstad.
Til sammen har de mere enn 100 års erfaring med maskinbygg og utvikling. SMV ble etablert i 1947 og begynte med gaffeltrucks i 1959. Kone begynte som en mindre maskinfabrikk i Finland i 1910 og utvidet raskt - etter 2. Verdenskrig begynte produksjonen av havnekraner. Deretter tok det fart på det nordiske og amerikanske markedet. På begynnelsen av 2000-tallet var Konecranes innovative designutvikling forbilde på markedet og Konecranes kom inn på det asiatiske markedet. Det svenske SMV ble kjøpt opp i 2004 av finske Konecranes, omdøpt til SMV Konecranes og siden forsvant SMV-delen av navnet, så bedriften nå gjenstår som en del av Konecranes. Og hvorfor kone da? Jo, det betyr faktisk faktisk bare maskin på finsk. I dag har Konecranes produksjonsfasiliteter verden over med mer enn 17.300 ansatte.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062