23948sdkhjf

R. STAHL TRANBERG leverer til verdens første autonome skip

| Medlemsnyhet | Bedrift R. Stahl Tranberg AS

Overvåkning via fjernstyring, situasjonsforståelse og robusthet fra R.STAHL TRANBERGs navigasjons- og søkelys blir nøkler til autonome operasjoner av Yara Birkeland

Stavanger, 9. desember 2020. R. STAHL TRANBERG, en leverandør i verdensklasse av smarte marine-applikasjoner, elektrisk eksplosjonsbeskyttelse og systemsikkerhet for olje- og gass-, marine- og industrisektoren, og en del av R. STAHL GROUP, er stolte av å levere marinebelysnings-løsninger til Yara Birkeland, verdens første autonome containerfartøy med null utslipp. Skipet er nå overlevert til det norske kjemikalieselskapet Yara og skal snarlig testes for containerlasting og stabilitet før kommersiell drift.

Thomas Linkenheil, administrerende direktør i R. STAHL TRANBERG, uttaler:

“Dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan R. STAHL TRANBERGs oppdrag og styrker skaper signifikante fordeler for våre kunder: Å støtte energieffektiviseringen og redusere karbonutslipp i den maritime sektoren, å bli en integrert del av fremtidens digitale maritime økosystem, og å tilby vedlikeholdsfrie operasjoner. Vi har alltid vært kjent som en pioner i vår bransje, arbeidet med Yara Birkeland er nok et landemerke i vår historie.”

R. STAHL TRANBERG har nå levert sin bransjeledende løsning for navigasjonsbelysning og søkelys til KONGSBERG, det internasjonale teknologikonsernet ansvarlige for utvikling og leveranser av alle sentrale teknologiløsninger på Yara Birkeland.

Den innovative belysningen – i sin helhet produsert av R. STAHL TRANBERG for å sikre høyeste nivå av kvalitet og kontroll – adresserer direkte Yara Birkelands utfordrende krav innen en rekke områder:

Ingen vedlikehold og de høyeste miljøstandardene. Essensielt for ubemannede fartøy, slik som Yara Birkeland, er at TRANBERG® BlueLine Navigasjonslys er helt vedlikeholdsfrie og tilbyr enkel installasjon gjennom «plug-and-play» modulært design. TRANBERG® Søkelys har bevegelige deler, hvorav ingen av komponentene krever spesifikt vedlikehold.

Lysene er laget av bærekraftige materialer av høyeste kvalitet, inkludert saltvannsbestandig aluminium og glasslinser på navigasjonslysene, samt nytt strømlinjeformet design. Navigasjonslysene er 100% LED.

Et komplett digitalt kontrollsystem med overvåking via fjernstyring. TRANBERG® BlueLine Navigasjonslys har de nyeste digitaliseringsfunksjonene, som muliggjør kompatibilitet og smart tilkobling til eksisterende og fremtidige kontrollsystemer.

Dette er tilfellet på Yara Birkeland. I fase 1 vil fartøyet være bemannet med en link til kontrollsenter i Oslo. I fase 2 vil det bli helt fjernstyrt fra Massterly, et joint venture selskap opprettet for å etablere nødvendig infrastruktur til design og drift av autonome skip. Deretter markerer fase 3 overgangen til fullstendig autonome operasjoner, med fjerning av broen. TRANBERG® BlueLine Navigasjonslys styres og overvåkes av et kontrollsystem, som muliggjør en toveiskommunikasjon med landsystemer, inkludert alarmer og påfølgende alarmhåndtering.

Forbedret situasjonsforståelse. Med fartøyet ubemannet vil TRANBERG® BlueLine Navigasjonslys og TRANBERG® Søkelys gi landkontrollere best mulig forståelse av situasjonen både ombord og i nærliggende omgivelser. Søkelyset styres horisontalt og vertikalt med muligheten til å slå på og av lysene og justere lyset, samt etablere en 360 graders belysning av det omkringliggende området ved hjelp av overvåking og styring fra kontrollrommet på land. Opptil 10 forhåndsdefinerte søkelysposisjoner kan enkelt konfigureres fra kontrollrommet på land for rask posisjonering.

Høy robusthet og tilgjengelighet. TRANBERG® BlueLine Navigasjonslys og TRANBERG® Søkelys har høy robusthet i hver enkelt komponent av systemet og sørger for høyest mulig tilgjengelighet. Navigasjonslysene har et vidt driftsspennings-område, noe som betyr at lysintensiteten ikke påvirkes av varierende spenning. I tillegg har systemet en automatisk overgang fra hoved- til reserve-navigasjonslys. Begge systemene har også redundante strømforsyninger med automatisk overgang i tilfelle feil skulle oppstå.

 Kjell Are Berg-Hagen, teknologidirektør i R.STAHL TRANBERG, kommenterer:

“R. STAHL TRANBERGs nøkkelkonsept for å fokusere på kundenes behov er basert på følgende modell: CAPEX/OPEX optimalisering, tilgjengelighet, fjernstyring, energi/miljø og sikkerhet. Dette ledet oss også under vårt arbeid på Yara Birkeland, hvor vi var i stand til å levere i henhold til forskrifter fra maritime myndigheter og klasse-selskaper ved hjelp av feiltolerante og robuste systemer. Resultatet er at våre belysningsløsninger tilbyr høy situasjonsforståelse, robusthet og mulighet for digital integrasjon, som sikrer maksimal driftssikkerhet og de høyeste miljøstandarder.”

Kjell Are konkluderer: ”Yara Birkeland er sannsynligvis bare starten på den økende utviklingen av ubemannede og hybride fartøy, hvor flere operasjoner kontrolleres og overvåkes av kontrollteam på land. R. STAHL TRANBERG befester sin posisjon i forkant av denne utviklingen, ved å sette standarden for fremtidens marinebelysning på autonome skip.”

 R. STAHL TRANBERG ble grunnlagt i 1901 som TRANBERG og er en ledende leverandør av marine applikasjoner, elektrisk eksplosjonsbeskyttelse og systemsikkerhet. R. STAHL TRANBERG produserer og leverer også en komplett helidekk-belysningspakke, varmesporings- og anti-is/avisningsutstyr og elektromekaniske produkter som brukes i utsatte områder. Alle produktene er sertifiserte i henhold til internasjonale kvalitetsstandarder, som ATEX, IECEx og NEC.

R. STAHL TRANBERG har hovedkontor i Stavanger og er en del av R. STAHL Group, basert i Waldenburg, Tyskland. R. STAHL er en ledende global leverandør av produkter og løsninger for elektrisk eksplosjonsbeskyttelse, med datterselskaper i 21 land, syv internasjonale produksjonsanlegg og representert gjennom flere enn 50 salgskontorer over hele verden.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
R. Stahl Tranberg AS

Strandsvingen 6
4032 Stavanger
Norge
R. Stahl Tranberg AS

Send til en kollega

0.157