23948sdkhjf

Bergen sier ”Heia” til ny komposittbro

| Medlemsnyhet | Bedrift ICOM Composites A/S

ICOM Composites A/S er involvert  i en 20 meter lang fotgjengerbro som nettopp er ferdigstilt i Bergen.

Været skifter ofte i dette området fra nydelig solskinn til kraftige regnbyger, og dette setter store krav til det rette materialvalget. Omgivelsene som broen skal fungere i, er ypperlig for komposittmaterialer som er helt korrosjonsfritt.  Broen hverken ruster eller korroderer i det harde været og levetiden bliver nærmest uendelig. 
Det betyr i realiteten at det stort sett ikke blir vedlikehold av broen, noe som områdets beboere
og Bergen bystyre setter stor pris på.

Ekstra gevinst ved komposittbroer
For entreprenører spiller forbruk av arbeidstid og maskiner en stor rolle i økonomien ved utregning av tilbud, og fordelene med kompositt kontra andre materialer er betydelige.  

En bro fremstilt i kompositt har en lavere vekt, som gjør det mulig å montere broen hurtigere i tillegg til at arbeidet kan gjennomføres ved bruk av mindre maskiner og kraner sammenlignet med installasjon av tunge broer konstruert i stål.

Flere blir etterhvert oppmerksom på disse fordelene med hurtigere installasjon med mindre sjenanse for områdets beboere.  I dette tilfellet tok det bare en time å montere broen som veier 4.500kg.

Flott arbeid
Forbindelsesbroen med en byggetid på 6 uker, er et flott stykke håndtverk, og et arkitektonisk utttrykk som passer meget godt i bomiljøet på havnefronten i byen.

Norske CSUB AS har bygget og levert broen og ICOM Composites A/S har hatt fornøyelsen av å levere materialer i form av epoxy vinylester.

Les mer om epoxy vinylester og ICOM Composites på linket her


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
ICOM Composites A/S

Birkedam 12 S
6000 Kolding
Danmark
ICOM Composites A/S

Send til en kollega

0.078