23948sdkhjf

AMADA slipper den raskeste laserskjæreren noensinne

| Medlemsnyhet | Bedrift Amada Norway AS

AMADA lanserer sin splitter nye løsning for høyhastighets CNC-laserskjæring.

REGIUS-3015AJ CNC fiberlaser-profileringssenter blir ikke bare det raskeste i AMADAs portefølje, men også det første som integrerer en rekke viktige teknologier: lineære drev i alle akser, selskapets helt nye laserintegreringssystem; og AMADAs originale Variable Beam Control-teknologi. I tillegg har den nye AMNC 3i Plus-styringen ny funksjonalitet designet for å gi enklest mulig betjening.

AMADA REGIUS-3015AJ har lineære drivenheter i alle de tre hovedaksene, noe som gir enestående presisjon og ultrahurtig punkt-til-punkt-posisjoneringshastighet på hele 340 m/min. AMADAs intelligente hodestyringssystem støtter de lineære drivenhetene. Denne innovasjonen tar sanntidsbeslutninger om tilbaketrekkingshøyden. Hvis man for eksempel har to hull rett ved siden av hverandre, vil det intelligente hodet ikke bare trekke seg tilbake til en spesifisert høyde, men i stedet forbli i stilling for å redusere syklusstiden. Kombinert med hastigheten til de lineære drivenhetene oppnås utrolig rask bevegelse mellom hullene.

Nylige tester som sammenlignet den nye REGIUS-3015AJ med selskapets tidligere raskeste laser, FOL-AJ, viste hvilke gevinster som var mulig. REGIUS skjærte et identisk nest med deler i 1 mm rustfritt stål med samme effekt, og viste seg å gjøre dette 14 % raskere, takket være lineær drivteknologi og intelligent hodestyring.

Den andre hovedteknologien som finnes i REGIUS-3015AJ er det helt nye AMADA Laser Integration System, som har funksjoner som automatisk inspeksjon og automatisk gjenoppretting etter prosesseringsfeil.

Automatisk inspeksjon benytter teknologi som i-Nozzle Checker til å vurdere dyseskader, posisjon og rundhet. Hvis dysen må byttes (mot et forutbestemt sett med parametere), vil dette skje automatisk fra maskinens 16-stasjons dyseskifter, noe som overflødiggjør behovet for subjektiv vurdering av operatøren.

En ytterligere funksjon i i-Nozzle Checker er automatisk justering av laserstrålen til dysen hvis/når dette er nødvendig. Kontroll av strålens tilstand vil også bli utført automatisk for å sikre at fokalreferanseposisisjonen er optimalisert, samtidig som en annen del av den automatiserte inspeksjonsfunksjonen er i-Optics Sensor, som overvåker beskyttelsesglasset mot forurensning og varsler operatøren hvis det er behov for endring.

REGIUS-3015AJ-brukere kan også dra nytte av det nye i-Process Monitor-systemet, som kontrollerer bølgelengden til reflektert lys i sanntid for å forhindre behandlingsfeil før det skjer.

Automatisk gjenoppretting etter hodekollisjon er en ytterligere funksjon som finnes i REGIUS-3015AJ, og som bruker i-Optics Sensor- og i-Nozzle Checker-systemene til å sikre at pålitelig behandling kan fortsette. Maskiner uten denne funksjonen stopper ganske enkelt og utløser en alarm, og kaster bort verdifull tid.

Den tredje integrerte teknologien i REGIUS-3015AJ er AMADAs originale Variable Beam Control-teknologi, som automatisk skaper en stråleform optimalisert for hvert materiale og tykkelse. Brukerne kan derfor oppnå hurtigstabil skjæring av høy kvalitet i alle platematerialer (fra ekstremt tynne opp til 25 mm mykt stål, rustfritt stål og aluminium), med alle typer behandling med én enkelt linse.

Når det gjelder enkel betjening, gir en bemerkelsesverdig ny funksjon i AMADA AMNC 3i Plus-styringen et løft når det gjelder behandling av platerester, takket være

i-Camera Assisted System (i-CAS). Hvis en ny del krever skjæring for å erstatte en som er blitt skadet under montering, kan for eksempel maskinens i-CAS-kamera vise hele arbeidsområdet, slik at den valgte resten kan sees på AMNC 3i Plus-styringen. Delen blir deretter valgt fra biblioteket, hvoretter den kan plasseres, roteres, kopieres og så videre, før restskjæring begynner.

Enda en ny funksjon i AMNC 3i Plus er AMADAs V-Remote, som gir brukerne tilgang til å f.eks. styre og kontrollere maskinens status eller historikk. Nye jobber kan også legges til (eksternt fra) i timeplanen, i henhold til forhåndsinnstilte tilgangsprioriteringer.

En REGIUS-3015AJ demonstrasjonsmaskin vil være tilgjengelig i AMADAs britiske hovedkvarter i Kidderminster fra begynnelsen av desember 2020, og vil være tilgjengelig for videodemonstrasjoner i hele UK og Nordisk region.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Amada Norway AS

Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Amada Norway AS

Send til en kollega

0.079