23948sdkhjf

Rasch i Motala investerer for fremtiden

| Medlemsnyhet | Bedrift Din Maskin AS

Allerede på 1930-tallet startet Rasch sin virksomhet og er i dag en av Sveriges ledende produsenter og utviklere av ventilasjonsprodukter.

I det 10 000 kvadratmeter store anlegget i Motala er det en topp moderne maskinpark som nå er utvidet med tre nye maskiner fra Prima Power og Din Maskin.

Night Train-lagersystem, bøyemaskin og kombinert stans / vinkelsaks - en fremtidssikker installasjon.

Rasch har investert i et Night Train-varehussystem der hele materiallogistikken, med alt fra lagring og materialdistribusjon til tilkoblede maskiner samt mellomlagring av ferdige produkter for å ta ut sett for monteringsprosessen, blir håndtert.

Den nye installasjonen inkluderer en Shear Genius SG1530 stans / vinkelsaksemaskin som er koblet til Night Train, mens Rasch har koblet sin eksisterende SG1530 med et hurtigladingssystem. Den eksisterende maskinen ble kjøpt som en frittstående enhet i 2018 for fremtidig mulighet for tilkobling til et Night Train.

Stempel- / vinkelsaksmaskinene forsyner fem SafanDarley pressebremser og en kantpressrobot med blanke via nattoget. Prima Powers SG1530 er en servoelektrisk stansemaskin med vinkelskjær med eget servoelektrisk drivsystem, noe som betyr at skjærebevegelsen utføres både raskt og med høy presisjon. Maskinen har integrert automatisk lading samt utlading og sortering av detaljer og skrap som standard.
 
Til slutt er en Prima Power bøyemaskin EBe3320 med 3350mm bøyelengde inkludert, som også er koblet til Night Train og som også leveres med emner fra stans / vinkelsaksmaskiner. Bøyemaskinen har servoelektrisk drift, noe som gir veldig høy repeaternøyaktighet og lave driftskostnader.

Tulus - programvare som strømlinjeformer og forenkler
 
Rasch har også investert i Prima Powers Tulus Office Premium-programvare, som har full integrasjon med forretningssystemet. Dette betyr at når en ny salgsordre kommer inn i forretningssystemet, tar Tulus og importerer nåværende 3D-filer, foretar en distribusjon og setter automatisk detaljene for stanseprosessen. Parallelt med dette genereres også bøyeprogrammene for bøyemaskinen automatisk.
 
Når Tulus har sendt jobbene til stansemaskinene, kan bøyemaskinen også overvåke når emnene blir stanset og dermed starte bøyeprosessen når de er tilgjengelige.
 
Tulus holder også kundeordren sammen slik at du etter å ha bøyd kan pakke produktene i et sett og starte monteringsprosessen når varene er tilgjengelige.

"Et system mange i bransjen drømmer om" Richard Uppenberg, selger i Din Maskin, mener at Rasch har investert i et system som han tror mange i bransjen drømmer om. - Investeringen er ekstremt viktig for oss og gir oss økt kapasitet og en automatiseringsløsning, sier Anders Wolving, stedssjef i Rasch. Det at det er mulig å koble sammen flere maskiner når markedet krever det, er også viktig for å sikre investeringen for fremtiden. Med Nighttrain kan vi også kjøre ubemannet om kveldene, fortsetter Anders Wolving. At valget falt på Prima Power og Din Maskin, mener Anders Wolving at dette delvis skyldes at maskinene har korte justeringstider, det er enkelt å produsere i små volumer, maskinene har et høyt kvalitetsnivå og at det er enkelt å bytte verktøy. 

Stor utvidelse klar i november
 
Samtidig som Rasch har gjort store investeringer i maskiner, har den også utvidet eiendommen med ytterligere 8.000 kvm. Prosjekter har pågått i omtrent to år, og begynnelsen på å flytte inn i de nye lokalene vil finne sted i november 2020.
 
I de nye lokalene får Rasch plass med nytt ferdigvarelager, montering, nytt malingsanlegg og en leveringsavdeling.
 
- Med den nye fabrikken vil Rasch være sterk i mange år fremover, avslutter Richard Uppenberg.
 

Medlemsnyhet

Bedrift
Din Maskin AS

Ilebergveien 3
3011 Drammen
Norge
Din Maskin AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.109