23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Den trygge arbeidsplassen

I Norske Backer AS på Kongsvinger har enkelte av de ansatte arbeidet nesten like lenge som firmaet har eksistert. Det ble startet i 1969. Jeg spør daglig leder Tom Owe Mikalsen om hva som kan være årsakene til dette.

- Vi er 48 ansatte her på Kongsvinger. Vi fremstår kanskje som en trygg arbeidsplass blant annet fordi de som begynner hos oss gjerne blir veldig lenge. Folk ser ut til å trives her, ja, og vi har lite utskiftning. De som har vært lengst hos oss pr i dag har jo vært her i over 40 år! En del mennesker er opptatt av at man kan ha jobb i mange år fremover. Gjennomsnittlig ansettelsestid hos oss ligger for tiden på rundt seksten år.

- Hvor lenge har du jobbet her da?

- Siden 1994. Jeg var økonomisjef i mange år, og har vært daglig leder siden 2018.

GODT ARBEIDSMILJØ BETYR GODE PRESTASJONER

- Hva slags ledelsesfilosofi har du siden du klarer å holde så lenge på folk?

- Når vi ansetter nye folk forsøker vi å finne mennesker som passer inn i gjengen. Vi ønsker å skape en god teamfølelse, og det forutsetter at vi liker oss i lag. Jeg er overbevist om at det sosiale og mellommenneskelige har mye å si for prestasjoner på en arbeidsplass. Vi har en del sosiale sammenkomster som jeg håper bidrar til å øke trivselen. Hver måned har vi en felles pizzalunsj, for eksempel, der vi involverer de ansatte i driften, og gir informasjon om hva som har skjedd i nær fortid, og det vi planlegger i nær fremtid. Det er et forum hvor vi kan dele litt tanker om ulike emner. Og vi arrangerer både julebord og en sammenkomst før sommerferien.  Det er veldig lite fravær hos oss. Ikke er det mange sykmeldinger heller. I tillegg ligger vi litt over middels på lønn, for å få flere som ønsker å jobbe hos oss. Vi vil gjerne at dette skal være et attraktivt sted å jobbe. Vi forsøker å tenke langsiktig. Man kan forvente at dersom man blir ansatt hos oss kan man bli lenge. Men enkelte bruker det også som et springbrett for å komme seg videre, enten til andre jobber eller for å gå videre med utdanning, eller slå inn på andre yrker.

GÅR STYRKET UT AV KRISER

- Hvordan påvirker koronasituasjonen dere?

- Det er klart at vi har blitt berørt i likhet med de fleste andre. Vi har gode rutiner på plass. Vi har ikke kunnet arrangere den månedlige pizzalunsjen, og vi tar heller ikke imot besøk. Vi har ikke hatt noen syke med korona, men har dessverre måttet permittere noe. Våre kunder ble jo også påvirket, så salget gikk ned i andre kvartal. Men nå nærmer det seg normalen igjen. Vi har opplevd kriser før, og min erfaring er at vi alltid kommer gjennom og styrket utav det på baksiden, i løpet av et år eller to. Jeg tror det handler om det gode samspillet mellom arbeidstakere og ledelse, og det fine samarbeidet vi har med leverandører og kunder. Vi hadde omsetningsrekord i 2018, som vi klarte å slå i 2019. I år er alt annerledes, men vi jobber for å komme opp på det nivået vi var og gjerne litt høyere, avrunder en optimistisk Tom Owe.

Norske Backer AS
Jostein Svendheims veg 8/10
2212 Kongsvinger
Kongsvinger
Norge
Org. nr.: NO919799064

Kontaktperson

Stian Gundersen
Salgs- og markedssjef
+47 95887069 sg@norskebacker.no

Send til en kollega

0.062