23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Variabelt trådløst nettverk i eksplosjonsfarlige områder

Med omfattende nettverkskompetanse bistår R. STAHL prosessindustrien ved digitalisering i eksplosjonsfarlige områder.

For at også konvensjonelle trådløse moduler skal bli egnet for bruk i eksplosjonsfarlige områder, tilbyr spesialisten innen eksplosjonsbeskyttelse utprøvde og sertifiserte løsninger for de mest forskjellige trådløsstandarder, som kan integreres i den eksisterende infrastrukturen uten større vanskeligheter.

Når man skal designe WLAN-systemer og andre trådløse systemer som lar seg administrere homogent og sentralt selv i eksplosjonsfarlige områder, må man forhindre potensielle antennelsesfarer på gnistdannende utstyr ved hjelp av spesielle tiltak. R. STAHL gjør konvensjonelt trådløst utstyr rustet for bruk i sone 1/21 ved å bygge det inn i trykkfast innkapslede kabinetter, slik at det blir eksplosjonsbeskyttet.

For at kabelleggingen skal være sikker og ukomplisert, er kabinettene utstyrt med et separat Ex e-tilkoblingsrom. Enhetene er utprøvd og sertifisert for trådløs drift verden over og har egensikre gjennomføringer for tilkobling av enhver ønskelig, industridyktig antenne. Dette sikres med R. STAHLs HF-isolator i 9730-serien, som i tillegg til WLAN (WiFi) også støtter mange andre trådløse standarder som LTE, Bluetooth, LoRaWAN, WirelessHART og ISA100.11a.

Som økonomisk alternativ til sone 2 har 9851-serien et nytt kabinettsystem med beskyttelsesarten Ex nR og adskilt tilkoblingsrom. Denne helt nye kombinasjonen gjør det mulig med en betydelig reduksjon både av monteringsarbeidet og arbeidet forbundet med de tilbakevendende kontrollene. Sammenlignet med Ex d-løsninger er disse kabinettene inntil 70 % lettere. I tillegg gjør de det mulig med installasjon av trådløse moduler som kun har interne antenner – som så mange WLAN- eller RFID-lesere.

R. Stahl Tranberg AS
Strandsvingen 6
4032 Stavanger
Stavanger
Norge
Org. nr.: NO986926909

Kontaktperson

IS
Isabelle Simonsen
Digital Marketer
Isabelle.Simonsen@r-stahl.com

Send til en kollega

0.062