23948sdkhjf

Variabelt trådløst nettverk i eksplosjonsfarlige områder

| Medlemsnyhet | Bedrift R. Stahl Tranberg AS

Med omfattende nettverkskompetanse bistår R. STAHL prosessindustrien ved digitalisering i eksplosjonsfarlige områder.

For at også konvensjonelle trådløse moduler skal bli egnet for bruk i eksplosjonsfarlige områder, tilbyr spesialisten innen eksplosjonsbeskyttelse utprøvde og sertifiserte løsninger for de mest forskjellige trådløsstandarder, som kan integreres i den eksisterende infrastrukturen uten større vanskeligheter.

Når man skal designe WLAN-systemer og andre trådløse systemer som lar seg administrere homogent og sentralt selv i eksplosjonsfarlige områder, må man forhindre potensielle antennelsesfarer på gnistdannende utstyr ved hjelp av spesielle tiltak. R. STAHL gjør konvensjonelt trådløst utstyr rustet for bruk i sone 1/21 ved å bygge det inn i trykkfast innkapslede kabinetter, slik at det blir eksplosjonsbeskyttet.

For at kabelleggingen skal være sikker og ukomplisert, er kabinettene utstyrt med et separat Ex e-tilkoblingsrom. Enhetene er utprøvd og sertifisert for trådløs drift verden over og har egensikre gjennomføringer for tilkobling av enhver ønskelig, industridyktig antenne. Dette sikres med R. STAHLs HF-isolator i 9730-serien, som i tillegg til WLAN (WiFi) også støtter mange andre trådløse standarder som LTE, Bluetooth, LoRaWAN, WirelessHART og ISA100.11a.

Som økonomisk alternativ til sone 2 har 9851-serien et nytt kabinettsystem med beskyttelsesarten Ex nR og adskilt tilkoblingsrom. Denne helt nye kombinasjonen gjør det mulig med en betydelig reduksjon både av monteringsarbeidet og arbeidet forbundet med de tilbakevendende kontrollene. Sammenlignet med Ex d-løsninger er disse kabinettene inntil 70 % lettere. I tillegg gjør de det mulig med installasjon av trådløse moduler som kun har interne antenner – som så mange WLAN- eller RFID-lesere.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
R. Stahl Tranberg AS

Strandsvingen 6
4032 Stavanger
Norge
R. Stahl Tranberg AS

Send til en kollega

0.078