23948sdkhjf

RS introduserer frekvensomformere for industriell automasjon

| Medlemsnyhet | Bedrift RS Components AS

Ny serie av robuste, plassbesparende og energieffektive omformere utviklet for langvarig, vedlikeholdsfri drift

RS Components (RS) har lansert Q2V-serien av kompakte frekvensomformere fra Omron. Typiske markedssektorer som forventes å kunne benytte seg av dem, inkluderer næringsmiddel- og pakkebransjen i tillegg til generelle bruksområder for industriell motorstyring. 

De nye Q2V-motorene tilbyr høy fleksibilitet og energieffektiv motorstyring for de fleste typer motorer, inkluder induksjons-, permanent magnet- og synkron-reluktanstyper. 

I tillegg er omformerne beskyttet mot støv og fukt og utviklet for å kunne brukes i ti år i temperaturer opptil 50 °C uten vedlikehold. Den kompakte størrelsen gjør i tillegg at det du kan redusere kabinettstørrelsen ved å muliggjøre montering side ved side uten at det går ut over ytelsen. 

En annen viktig faktor er den enkle monteringen – for eksempel leveres alle inn- og utganger med skrueløse terminaler for sikker kabling, og maskinvaren er forenklet takket være det integrerte EMC-filteret, en sikker momentreduksjonsfunksjon (STO) og en bremsetransistor. 

Q2V-serien takler både krevende og normal drift, og gjør det mulig for den samme omformeren å styre motorer med forskjellig ytelse avhengig av last. Omrons avanserte motorstyringsalgoritmer kan øke effektiviteten med 6 % for asynkrone motorer og opptil 2 % for permanent magnet-motorer. Også tilgjengelig er spesifikke energibesparende funksjoner for variable og reduserte momentbelastninger, som automatisk optimaliserer energiforbruket. 

Motoreffektversjoner inkluderer: 200 V énfaset for 0,1 til 4 kW og 400 V trefaset for 0,37 til 30 kW. Andre funksjoner i serien er en inngang for 24 V DC strømforsyning til kontrollkortet samt en grafisk LCD med SD-kort for hendelsesregistrering som tilleggsutstyr. 

Omron Q2V AC-omformerserien er klar nå for utsending fra RS til Europa og APAC.

 

Medlemsnyhet

Bedrift
RS Components AS

Fredrik Selmers vei 6, 10. etg.
0663 Oslo
Norge
RS Components AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.064