23948sdkhjf

Aluminiumsrest drikkevann

| Medlemsnyhet | Bedrift Øwre-Johnsen as

Øwre-Johnsen leverer i disse dager vår første online-analysator for aluminiums-rest i drikkevann til et norsk vannverk på østlandet.

Hach EZ1000 måler mengde aluminium kolorimetrisk med en syklustid på 10 minutter.

Standard målerange er 0-150 µg/L som er global standard, men den kan leveres med intern fortynning av prøve ved behov.

Analysatoren har mulighet for opptil 8 prøvestrømmer, man kan da senke utgiftene per prøvepunkt. Dette spesifiseres ved bestilling og det er derfor viktig at man gjør en god planlegging før anskaffelsen (kan ikke ettermonteres). Her bistår Øwre-Johnsen kunden med utvelgelsen.

Applikasjon
Typisk plassering av denne analysatoren er etter behandling og før distribusjon. Et lavt innhold restaluminium/aluminiumrest bidrar både til dokumentasjon/kontroll av at koagulerings- og filtreringsprosessen i behandlingsanlegget fungerer som en hygienisk barriere.

Analysatoren kan også måle i råvannet. Ved mye organisk innhold bør den da leveres med en innebygget «digester» som gir mulighet for både oppløst og total aluminium.

Egen versjon tilpasset Nordiske forhold
Versjonen som nå leveres er en nordisk versjon for vårt kalde vann. Denne har innebygget varmekolbe så man til enhver tid har riktig temperatur på prøven for gode måleresultater.

EZ-Serien
EZ serien fra Hach kan leveres for en veldig stor bredde an online-analyse (mer enn 100 tilgjengelig parameter). Her følger noen av de områdene som er mulig å dekke med et EZ-instrument:

Bakterier, virus mm / ATP
Volatile fettsyrer / VFA
Total Nitrogen
Toksitet
TOC
COD
Aluminimum
Ammonium
Klor
Fluorid
Jern
Fosfor
Nitrat
Hardhet
Alkalinitet
Fargetall

DOC043.52.30479Last ned
DOC063.52.30463Last ned

Medlemsnyhet

Bedrift
Øwre-Johnsen as

Øvre Flatåsveg 16
7079 FLATÅSEN
Norge
Øwre-Johnsen as

Send til en kollega

0.063