23948sdkhjf

Kardex erverver majoritetsandel i Robomotive

| Medlemsnyhet | Bedrift Kardex Norge AS

Kardex har ervervet majoritetsandelen i det nederlandske selskapet Robomotive. Selskapet ble grunnlagt i 2011, og utvikler og implementerer smarte robotteknologier.

Robomotives unike salgsargument er å etterligne menneskers tilpassbare øye- håndkoordinasjonen ved hjelp av roboter, 3D kameraer, gripere og smarte programvarealgoritmer. Denne kombinasjonen av program- og maskinvare gjør det mulig å gjenkjenne, lokalisere og gripe gjenstander uten behov for avanserte læringsprosesser.

Med denne investeringen utvider Kardex sitt utvalg av tjenester for ordreplukking. Administrerende direktør i Kardex, Jens Fankhänel sier: «Med Robomotives teknologi kan vi møte et viktig strategisk punkt innen fremtidens intralogistikk. Automatisk ordreplukking i full skala, men også for plukking av varer, vil spille en stadig viktigere rolle i dirstribusjons- og produksjonslogistikk. Sammen med Robomotive kan vi legge til helintegrerte, automatiserte plukkløsninger til vår portefølje.»

Med sine standardiserte produkter «Pickmate» for palletering og depalletering av blandede bokser og «ItemPicker» for individuell tilgang til små artikler, har Robomotive allerede vellykket implementert mange applikasjoner i logistikkbransjen.

Michael Vermeer, grunnlegger og administrerende direktør for Robomotive, er veldig entusiastisk: «Med Kardex har vi fått en strategisk partner som er hjemme i logistikkmiljøet. Kardex produkter og Robomotives teknologi kompletterer hverandre perfekt og lager løsninger for helautimatisert vareplukking. Våre applikasjoner vil dermed få et verdensomspennende salgs- og servicenettverk. Jeg er også spesielt glad for at Robomotive kan opprettholde sin entreprenørånd og innovative styrke.»

Om Kardex

Kardex er en global industripartner for intralogistiske løsninger og en ledende leverandør av automatiserte lagerløsninger og materialstyringssystemer. Konsernet består av to entreprenørstyrte divisjoner, Kardex Remstar og Kardex Mlog. Kardex Remstar utvikler, produserer og vedlikeholder dynamiske lager- og plukksystemer og Kardex Mlog tilbyr integrerte materialhåndteringssystemer og automatiserte høylagre. De to divisjonene er partnere for sine kunder gjennom hele produktets eller løsningens livssyklus. Dette starter med en vurdering av kundens behov og fortsetter via planlegging, realisering og implementering av kundespesifikke systemer ved å sikre høy tilgjengelighet og lave livssykluskostnader ved hjelp av kundeorientert livssyklusstyring. Omtrent 1 900 ansatte i over 30 land jobber for Kardex.

Medlemsnyhet

Bedrift
Kardex Norge AS

Roseveien 1
2007 Kjeller
Norge
Kardex Norge AS

Send til en kollega

0.063