23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Smarte glidelager individuelt designet av Asi Automatikk

Hard på utsiden, smart på innsiden: igus utvikler verdens første intelligente glidebærer. Nytt smart plastpolymerlager indikerer slitasjegraden i god tid og forhindrer maskin- og utstyrssvikt.

 Registrer slitasje med verdens første smarte og smørefrie glidelager fra igus. Vanlige lagre må ofte tåle betydelig negativ påvirkning som skurestøv, høye hastigheter eller kjemikalier. For å muliggjøre indikasjon på graden av slitasje av slike glidelager i god tid, har igus nå utviklet verdens første intelligente lager med iglidur høyytelsesplast. Dette advarer om slitasje og skade i god tid. Maskin- og utstyrsoperatører kan planlegge vedlikehold, reparasjoner og utskifting av deler på forhånd.

Hvis en bygningsmaskin svikter, emballasjeutstyret stanser eller en vindturbin ikke lenger svinger på grunn av en bæresvikt, forårsaker dette mye problemer for operatørene av slike maskiner og utstyr. igus har derfor lagt verdens første intelligente glidelager til sitt utvalg av smarte plastprodukter. Den oppdager slitasje i ekstremt belastende applikasjoner på forhånd og sender et signal til brukeren i god tid hvis lageret truer med å mislykkes. Vedlikeholdsarbeid kan derfor planlegges, og for eksempel operatører av landbruksmaskiner blir ikke overrasket i høstsesongen. "Vi har først og fremst utviklet smart iglidur for vanskelige tilgjengelige bærende punkter og for applikasjoner der det ikke er planlagt regelmessige vedlikeholdsintervaller," forklarer Stefan Loockmann-Rittich, leder av forretningsenheten iglidur Plain Bearings hos igus GmbH.

Kroppen til det nye smarte iglidur-glidlageret består av to komponenter: det indre, smørefrie iglidurmaterialet og et ytre hardt polymerskall som beskytter lageret. “Kunden kan velge det materialet som passer best for applikasjonen hans. Det komplette spekteret av iglidurmaterialer er tilgjengelig for ham, ”sier Loockmann-Rittich. For å måle mengden slitasje brukes en intelligent sensor mellom de to komponentene. De målte dataene fra sensoren kan integreres av maskin- og utstyrsoperatørene i sine systemer på forskjellige måter. For eksempel er det mulig å informere operatøren om slitasje ved hjelp av en varsellampe, der en automatisk avkobling også er en mulighet for integrert bruk av sensordataene. For avanserte applikasjoner kan dataene sendes direkte til et kontrollsystem, som etter analysen viderefører dataene til et tilpasset webgrensesnitt via icom kommunikasjonsmodul for vedlikehold og reparasjon. På denne måten kan brukeren planlegge vedlikehold og utskifting ved hjelp av et terminalutstyr etter eget valg.

 

Kilde: Igus Gmbh

ASI Automatikk AS
Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Drammen
Norge
Org. nr.: NO979308736

Kontaktperson

TZ

Send til en kollega

0.063