23948sdkhjf

Sidemontert energikjede fra ASI Automatikk

| Medlemsnyhet | Bedrift ASI Automatikk AS

Sikkerhet i høy hastighet med igus e-kjedesystem i den lineære motorroboten. Sidemontert energikjede fra igus, sikrer pålitelig energiforsyning i høyhastighets lette lineære roboter.

Sikkerhet i høy hastighet med igus e-kjedesystem i den lineære motorroboten. Sidemontert energikjede fra igus, sikrer pålitelig energiforsyning i høyhastighets lette lineære roboter.

Dobbelt så raskt og halvtparten så tung: det er dette som gjør den lineære motorroboten fra FIBRO LÄPPLE TECHNOLOGY (FLT) forskjellig fra andre løsninger. For at den lineære roboten skal kunne komme raskt i gang, er det nødvendig med en kompakt, holdbar og rolig energiforsyning. Et sidemontert igus energikjedesystem med forhåndsutstyrte chainflex-kabler viste seg å være den optimale løsningen.

Lineære roboter er det automatiske verktøyet du velger for maskin- eller presselasting, ordreplukking og lasting av lagerhaller eller til og med for transport og håndtering. På grunn av kravene til produksjonen for raskere, mer intelligente og økonomisk lønnsomme løsninger, har FIBRO LÄPPLE TECHNOLOGY utviklet en lineær robot som oppfyller ønsket om å maksimere produksjonsytelsen. I en ny karbondesign sparer den lineære motorroboten opptil 50 prosent i vekt sammenlignet med konvensjonelle løsninger. Vektreduksjonen muliggjør dobbelt hastighet, akselerasjoner på opptil 26m / s2 og dobbelt så nøyaktig posisjonering. I stedet for en rack- og pinion-stasjon, valgte designerne en lineær motor fordi den tillater veldig høy dynamikk. En ikke-støttet energikjede i E4.1-serien fra igus sikrer en sikker energiforsyning for z-aksen. Integrasjonen av en passende energikjedeløsning i det kompakte installasjonsområdet til x-aksen var en utfordring, fordi en klassisk glidende eller ikke-støttet løsning var uaktuelt på grunn av høye krefter. ”Sammen med igus bestemte vi oss derfor for en sidemontert energikjede,” forklarer Boris Bind, sjef for mekanisk design og utvikling ved FIBRO LÄPPLE TECHNOLOGY.

Komplett energiforsyningssystem direkte fra en enkelt kilde. E4.1-serien brukes med ekstra skyveelementer som reduserer slitasje. Designerne brukte også igus-serien til kablene. De valgte forhåndsutnyttede chainflex-kabler - såkalte lesbare enheter - som er spesielt designet for bruk i energikjeden og, takket være et stort antall tester i selskapets eget 3800 kvadratmeter testlaboratorium, gis en garanti i 36 måneder. Det komplette systemet er innlosjert i en spesiell styringskanal, noe som minimerer støy og øker påliteligheten til systemet.

 

Kilde : Igus gmbh


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
ASI Automatikk AS

Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Norge
ASI Automatikk AS

Send til en kollega

0.078