23948sdkhjf

Fremtidens ladeanlegg for elbil på Toppenhaugen i Bærum

| Medlemsnyhet | Bedrift Schneider Electric Norge AS

Toppenhaugen Huseierforening i Bærum har planlagt for morgendagens bilpark.

Høyt og fritt på Bærums Verk ligger Toppenhaugen Huseierforening. Her er det nylig etablert en fremtidsrettet ladeløsning, som gir alle 141 boenheter mulighet til egen ladestasjon. – Nå er vi godt forberedt på morgendagens bilpark, sier styreleder Eivind Lundqvist.

Toppenhaugen Huseierforening ønsket å gi alle enheter mulighet til å opprette egen ladestasjon. Over 60 % av boligeierne har allerede valgt å slå til: - Dette gir oss en fantastisk god dekning, sier styreleder Eivind Lundqvist. Huseierforeningen har dessuten tilrettelagt for utvidelse: - Infrastrukturen i anlegget tåler en langt høyere kapasitet, dersom behovet melder seg i fremtiden, forklarer han.

Tenk verdiøkning

Huseierforeningen har tenkt riktig, i følge Kristoffer Seljehammer hos BlueTec AS. Med et stadig økende antall elbileiere mener han at etablering av lademulighet for alle boenheter er en smart investering: –Eiere av elbil utgjør i dag omlag 43 % av markedsandelen. Den samme gruppen representerer derfor en betydelig kjøpegruppe, også på boligmarkedet. Boliger med lademulighet blir med andre ord mer attraktive, sier han.

BlueTec har, i samarbeid med Schneider Electric, levert EVlink-ladeløsningen på Toppenhaugen.

"Elbil-eiere utgjør en betydelig kjøpegruppe på boligmarkedet, 
med 43 % av markedsandelen på nybil-kjøp."
 Kristoffer Seljehammer / BlueTec AS

 

 Hva skjer når hele borettslaget vil lade samtidig?

Garasjeanlegg er som regel prosjektert for å gi energi til lys og stikkontakter. Det kan skape utfordring når mange vil lade samtidig: - På Toppenhaugen har vi unngått overbelastning av anlegget, ved å benytte dynamisk energistyring fra Schneider. Ladestasjonene kommuniserer med andre laster i bygget. Enkelt forklart utnyttes energien på best mulig måte, i forhold til hvor det er størst behov, forklarer Seljehammer.

Rettferdig fordeling av kostnader

Det er mange hensyn å ta ved etablering av ladeanlegg, og fordeling av energikostnader er ett av dem. Toppenhaugen har valgt Borettslad.no, som er en skybasert betalingstjeneste. Beboer og elbileier Sondre Qvist mener at betalingsløsningen bidrar til en rettferdig fordeling:

- Borettslad har ingen etableringskostnad eller faste utgifter for huseierforeningen. Strømforbruket på hver enkelt ladestasjon rapporteres inn til skyen, og sluttbruker blir fakturert direkte fra tjenesten. Slik sparer jo også huseierforeningen seg for ekstra regnskapsarbeid. Jeg er veldig fornøyd med ordningen, sier han.

 

Se video fra Toppenhaugen-prosjektet som Schneider Electric har levert i samarbeid med BlueTec AS.

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Schneider Electric Norge AS

Sandstuveien 68
0607 Oslo
Norge
Schneider Electric Norge AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.055