23948sdkhjf

Fornøyde medarbeidere skaper vekst for virksomheten

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Som virksomhet i metall og maskin industrien krever det at man holder seg oppdatert på utviklingen innen offshore og maritim industri, så vel som fiskeri og havbruk.

En industri i rivende utvikling, stiller høye krav til virksomheter, og ikke minst dens medarbeidere. Vi ser nærmere på hva virksomhetene kan gjøre, for å skape et godt arbeidsmiljø.  

Det fysiske arbeidsmiljø 
Det fysiske arbeidsmiljøet er alt det som påvirker sansene våre, når vi utfører arbeidsoppgavene våre. For at det fysiske arbeidsmiljøet skal være optimalt, krever det at arbeidsplassen er innrettet på en hensiktsmessig måte. Det betyr blant annet, at det skal være et godt inneklima. Dette kan tilpasses og forbedres ved hjelp av ventilasjon og utluftning. En annen viktig ting, er om medarbeiderne er utsatt for støy. Her kan det være nødvendig med støyvern, eller installering av lydisolerende materialer. Det er selvfølgelig også sikkerhetsaspektet, og tilfredsstillende opplæring av alle ansatte. Alle medarbeider har selvfølgelig krav på at ens maskiner, utstyr og verktøy er i best mulig stand, og at alle sikkerhetsforanstaltninger er blitt gjennomført. Det er viktig at arbeidsplassen er innrettet, så den passer til den arbeidet som faktisk skal gjøres.  

En inspirerende arbeidsplass 
Når de fysiske rammer er optimale, kan man begynne å se på det lille ekstra som kan gjøre arbeidsplassen, til et inspirerende sted å være. Hvis det er mulig, er tilgangen til naturlig lys, en kilde til trivsel. Hvis virksomheten lykkes i, å skape et godt, inspirerende og produktivt arbeidsmiljø, vil medarbeiderne få inspirasjon til å arbeide enda mer effektivt med arbeidsoppgavene.  

Hvis man arbeider i et kontorlandskap, kan noen grønne planter, og farger på veggene, kan være med til å skape et behagelig arbeidsrom. Enhver arbeidsplass har en visuell profil, hvorfor ikke la denne gå igjen i innretningen av kontorlandskapet. Det kan f. eks. være i bruken av farger, eller møbler. En annen måte å understøtte virksomhetens profil, og samtidig skape et inspirerende kontorlandskap er ved bruken av veggdekorasjon. Det kan være igjennom plakater av spesielle kunstnere, som virksomheten identifiserer seg med, eller med motiverende sitater som passer til virksomhetens profil. Du kan finne plakater og inspirasjon til veggdekorasjoner online.  

Glade medarbeidere gjør virksomheten glad 
Når en virksomhet lykkes med å skape et godt arbeidsmiljø, så blir medarbeiderne glade. Når medarbeiderne trives på arbeidsplassen så blir de enda mer kreative, og faktisk også mer produktive. Det å investere i arbeidsmiljøet er derfor en lønnsom investering for de fleste virksomheter. Faktisk er et godt arbeidsmiljø, med på å senke sykefraværet, samt at det skaper stabile medarbeidere, som velger å bli i virksomheten over lenger tid.  

For å understøtte det gode arbeidsmiljøet, kan det være en god ide og dyrke det sosiale med kollegaene. Kanskje er det muligheter for å holde noen hyggelige arrangementer en gang imellom, hvor man gjør noe annet sammen, enn det man alltid gjør. Det kan også være en god ide å invitere en inspirerende foredragsholder på besøk, så man kan få en inspirerende opplevelse sammen, som gir en felles forståelse av arbeidsplassen, og virksomheten fremadrettet.  

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.078