23948sdkhjf

78 grader nord og 140 km fra sivilisasjonen

| Medlemsnyhet | Bedrift Hansen Protection AS

I august 2019 flyttet Hilde Fålun Strøm og Sunniva Sørby inn i den avsidesliggende fangsthytta «Bamsebu», 78 grader nord og 140 km fra sivilisasjonen på Svalbard.

Som historiens første kvinner overvintrer de alene på Svalbard uten menn. Jentene har mange prosjekter som skal gjennomføres i løpet av det 9 måneder lange oppholdet som avsluttes i mai 2020.

Bamsebu  er blant annet en plattform for global dialog om klimaendringene i polarområdene. Via satellitt kommunikasjon samler og engasjerer de forskere, skoleelever og andre interesserte mennesker fra hele verden i månedlige felles diskusjoner og samtaler om klima. 

I tillegg fungerer Hilde og Sunniva som folkeforskere der de bland annet sender målinger, observasjoner og data til Norsk Polarinstitutt og Universitetet på Svalbard. De analyserer også Golfstrømmens innvirkning på vestkysten av Spitsbergen gjennom Scripps Institution of Oceanography og gjør observasjoner for NASA.

Under oppholdet testes ny teknologi i et av de mest ekstreme miljøene på kloden, både innen sol- og vindenergi, satellittkommunikasjon og elektriske snøscootere. Jentene har også satt seg fore å samle så mye plastavfall som mulig i området og fra nærliggende strender.

Et ni måneder langt opphold i et av verdens mest ekstreme miljøer krever godt utstyr. Med på ekspedisjon har jentene derfor en av markedets mest slitesterke og fleksible arbeidsdrakter – SeaWork fra Hansen Protection. Drakten er testet opp mot SOLAS strengeste krav til termisk beskyttelse og sørger for at jentene holder seg tørre og trygge under de ekstreme forholdene vinteren på Svalbard har å by på. Hilde og Sunniva forteller at draktene er avgjørende for deres innsamling av forskerdata og for å samle drivtømmer og is.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Hansen Protection AS

Tykkemyr 27
1597 Moss
Norge

Send til en kollega

0.093