23948sdkhjf

Når plast blir olje igjen av ASI Automatikk

| Medlemsnyhet | Bedrift ASI Automatikk AS

Fornybar, bærekraftig og avfallsreduserende: dette er målene som ligger til grunn for Cat-HTR (Catalytic Hydrothermal Reactor) -teknologi.

Det kan brukes til å resirkulere plastavfall innen 20 minutter. Oljen som oppnås kan brukes igjen for å lage nye polymerprodukter. For å støtte den sirkulære økonomien i plast har igus nå investert € 4,7 millioner i et selskap som planlegger å starte opp det første kommersielle Cat-HTR-anlegget.

Hvert år blir åtte millioner tonn plast avsatt i verdenshavene. Disse tapte ressursene er verdt rundt 80 milliarder dollar. Problemet: frem til nå er det meste av plast forbrent og bare 14 prosent resirkulert. Plastgjenvinning er også en viktig sak for igus. Når det gjelder klassisk resirkulering - makulering og gjenbruk av plast - tok igus i oktober i fjor et modig skritt ved å lansere sitt nye chainge-program. Selskapet tar tilbake energikjeder når levetiden til en maskin er over, uavhengig av produsenten. De resirkulerer deretter plasten og behandler den igjen. "Med igus chainge-programmet har vi begynt å resirkulere plasten fra gamle produkter," sier Frank Blase, administrerende direktør i igus GmbH.


Imidlertid forblir blandet avfall alltid en del av verden. Når det gjelder ikke-teknisk plast, i mengder 100 til 1000 ganger større. "Kjemisk gjenvinning tilbyr nye løsninger i denne forbindelse", forklarer Blase. ”I fjor leste jeg en artikkel om katalytisk hydrotermisk reaktorteknologi i FAZ. Dagen etter tok jeg kontakt med den tyske oppfinneren Professor Thomas Maschmeyer i Sydney. ”Syv måneder senere, etter intensiv forskning, investerer igus nå fire millioner britiske pund (= € 4,7 millioner) i Mura Technology Limited og derfor også i bygging av det første Cat-HTR-anlegget. Den patenterte kjemiske Catalytic Hydrothermal Reactor (forkortet: Cat-HTR) teknologi ble utviklet i 2007 og testet i et pilotanlegg i Australia i 10 år. Med Cat-HTR-teknologi kan plastavfall som tidligere var umulig å resirkulere, konverteres tilbake til olje i løpet av 20 minutter; dette er mer ressurseffektivt enn utvinning av fossile brensler fra bakken. Bare vann, høye temperaturer og trykk brukes til å skille cellene og feste de sammen igjen. Et anlegg alene kan behandle 20.000 tonn plast per år og redusere CO2-produksjonen med 28.180 tonn. Dette tilsvarer det årlige forbruket av 5.983 biler eller det årlige energibehovet til 4.914 husstander.

 

Det første kommersielle Cat-HTR-anlegget planlegges for tiden i Wilton, Storbritannia, og byggingen skal starte i år. Avfallsselskaper leverer avfallsplasten for å oppfylle gjenvinningsmålene. Da oppnås olje som kan selges som erstatning for fossil olje. Totalt fire katalytiske hydrotermiske reaktorer skal bygges i Wilton og vil kunne behandle mer enn 80 000 tonn plastavfall hvert år. Som et neste trinn planlegger Mura å utstede lisenser over hele verden og bygge nye anlegg. "Vi er opptatt av å oppnå en balanse i plastverdenen med tekniske løsninger," sier Frank Blase.

Kilde : IGUS Gmbh

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
ASI Automatikk AS

Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Norge
ASI Automatikk AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.062