23948sdkhjf

Har du brannsikret sårbart utstyr på arbeidsplassen?

| Medlemsnyhet | Bedrift Noha Norway AS

Elektriske komponenter og utstyr inneholder mye brennbart materiale som kan frigjøre livsfarlige gasser hvis det begynner å brenne.

Her er noen tips om hva slags brannslokkingsutstyr virksomheten bør ha for å slokke elektriske branner, samt noen råd om hvordan du kan trygge arbeidsplassen, redusere brannrisiko og ta vare på IT-utstyr best mulig med enkle tiltak.

VELG ET SLOKKESYSTEM SOM IKKE SKADER TEKNISK UTSTYR
Et godt brannvarslingssystem som oppdager og slokker branntilløp raskt kan være avgjørende for å forhindre skader både på mennesker og utstyr. Deteksjons- og slokkesystemet CesaFlex, som er basert på CO² for å ikke skade elektriske komponenter, er et alternativ vi gjerne anbefaler når mindre lukkede områder og virksomhetskritisk utstyr skal sikres.

Les også: Brannslokkere: Hva bør brukes hvor?

CESAFLEX – EN RIMELIGERE SLOKKELØSNING MED MANGE FORDELER
Har du for eksempel et datarom hvor det bare står et lite serverkabinett, holder det å installere slokkesystemet inne i skapet, i stedet for å måtte sikre hele rommet som kanskje bare består av masse tomrom. På den måten kan du spare bedriften for tusenvis av kroner, samtidig som det er vel så trygt som hvis du hadde valgt en større løsning, fordi slokkingen rettes direkte mot kilden.

Er det snakk om datarom med flere servere, kan det installeres slokkere i hvert enkelt skap. Systemet slokker der brannen starter, mens de andre skapene får stå i ro. Så lenge de er uberørt av brannen, vel og merke. Stiger temperaturen over 160 °C, utløses slokkemiddelet der også.

Det smarte er at CO²en som frigjøres, verken forurenser eller ødelegger utstyret det skal beskytte. Og det er heller ikke farlig, for vi snakker om svært små mengder. Det er gassene fra det elektriske som tar fyr, en bør bekymre seg for.

Les videre.

Medlemsnyhet

Bedrift
Noha Norway AS

Orstadvegen 124
4353 Klepp Stasjon
Norge
Noha Norway AS

Send til en kollega

0.078