23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ny Sandvik Coromant-spennhylse med mekanisk låsegrensesnitt

Spennhylse til CoroChuck® 930 med maximal løsning for å hindre utdragning

Skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant har lansert en ny spennhylse til sin hydrauliske høypresisjonschuck CoroChuck® 930. Den nye spennhylsen er konstruert for å passe til Weldon-skaft, og har et mekanisk låsegrensesnitt som hindrer verktøyløsning og - bevegelse under fremstilling av kostbare komponenter og/eller maskinering med krevende skjæredata.

“En 100 % sikring mot uttrekking av Weldon-skaft når man produserer kostbare komponenter, slik som deler til flyskrog og motorkomponenter, er av største betydning på dette produksjonsområdet der konkurransen er beinhard,” sier Mats Backman, global produktsjef hos Sandvik Coromant. “Produksjonsingeniører og produksjonssjefer er under konstant press for å minimere vrak og maksimere den grunnleggende lønnsomheten. Disse tankene var drivkraften bak utviklingen av den nye spennhylsen.” 

Det mekaniske låsegrensesnittet fungerer mellom spennhylse og chuck og mellom spennhylse og skaft. Sikkerhet med hensyn til løsning når både spennhylse og chuck er låst, gir økt produktivitet i krevende applikasjoner. Andre fordeler er enkel montering på CoroChuck 930-chucker, både slanke og HD-versjoner, ettersom svært nøyaktig rundløp sikres ved hjelp av sylindrisk fastklemming av Weldon-skaft. I tillegg sørger kjølemiddeltilførselen gjennom spennhylsen for sikker og pålitelig kjølemiddeltilførsel til verktøyet.

Og dessuten vil denne nye løsningen være gunstig for alle maskinverksteder som er på jakt etter problemfri maskinering på tunge applikasjoner. Et godt innspent verktøy uten bevegelse betyr at man vil unngå store ekstrakostnader ved omarbeiding eller vraking av kostbare komponenter. Om verktøyet løsner vil det umiddelbart  fører til skade og feil på komponenten og kostnader med kvalitetsavvik. generering av funksjoner med feil dimensjoner eller krasjmerker.

Som et eksempel på fordelene ved dette nye produktet kan vi nevne en kundetest der CoroChuck 930 (med den nye spennhylsen) ble brukt til en fresejobb på en CNC-dreie/fresemaskin. Målet var å produsere en dobbeltskrue av 42CrMo4 legert stål. Med skjæredataene spindelhastighet på 3220 o/min, matehastighet på 1500 mm/min (590 in/min), aksial skjæredybde på 10 mm (0,394 tommer) (nominell), og radial skjæredybde på 20 mm (0,787 tommer) sørget det mekaniske låsegrensesnittet for en stabil prosess uten glapp i verktøyinnfestingen. I tillegg økte produktiviteten takket være lengre verktøylevetid.

Spennhylsene fås tilpasset et utvalg vanlige Weldon-skaftstørrelser. Som tilbehør leveres monteringsverktøy og festeskruer

Du finner mer informasjon på https://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/corochuck_930/pages/default.aspx 

Sandvik Coromant
street 1
7010 Trondheim
Ringerike
Norge
Org. nr.: NO915703607

Kontaktperson

AS

Send til en kollega

0.14