23948sdkhjf

Metaller og det overnaturlige

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Mange former for metall har hatt en magisk rolle gjennom historien.

Noen metaller sies til og med å ha en forbindelse til det hellige og det overnaturlige. Vi ser nærmere på hvilken rolle magiske metaller har spilt gjennom historien.

Alkymi
Du har helt sikkert hørt begrepet alkymi fra bøker og filmer. Plottet i Harry Potter og de vises sten spinner eksempelvis rundt alkymi. Alkymi er en urgammel vitenskap som omhandlet blant annet omdannelse av helt vanlige metaller til edle metaller som gull ved hjelp av de vises sten. Alkymi var en holistisk vitenskap hvor det for tiden vitenskapelige, åndelige og overtroiske hang sammen i en uløselig enhet. Metaller, og da spesielt edle metaller har alltid vært tilegnet spesielle egenskaper helt tilbake til antikken. I antikken og middelalderen hadde man egne alkymister, som vi i dag nærmere ville kalle kjemikere, som dyrket alkymi og prøvde å oppdage uante hemmeligheter.

Det hellige gullet
I det gamle Egypt ser vi også eksempler på hvordan gull, et metall som ble forbundet med solen, var helligdom. Hele templer kunne bygges og utsmykkes med det hellige gullet, en tradisjon vi også så gjennom middelalderen helt frem til i dag. Edle metaller har i alle tider også vært brukt i religiøse seremonier og til å utsmykke adelige og kongelige, som et tegn på noens posisjon i samfunnet i forhold til Gud eller en form for overmakt. Vi har altså en tradisjon for å opphøye mennesker og metaller i forbindelse med en høyere enhet. Gullets tilegnede hellighet og høye verdi har alltid blitt forbundet med overtro og makt.

Overtro og metall i dag
I dag ser vi også rester av denne overtroen. Mange religioner bruker lykkeamuletter og talismaner som lykkebringere, og tilegner dermed metallet magiske egenskaper. Dette er en tradisjon som finnes både i religion og som hverdagsobjekter. Mange mennesker som ikke er religiøse benytter seg også av lykkeamuletter og smykker som de tilegner magiske egenskaper på grunnlag av overtro.

Vi ser også hvordan klarsynte eksempelvis kan benytte seg av krystaller og metallgjenstander for å få innsyn eller innblikk i en person eller omstendighet. Det blir blant annet ofte brukt pendler av metall som spådomsredskap for noen klarsynte.

Hvis du er nysgjerrig på å lære mer om klarsynte, og kanskje også få mer innsikt i deg selv, kan du oppsøke en klarsynt på nettet på Psychicguild. Her kan du finne din match av klarsynte som kan hjelpe deg med å bli bedre kjent med deg selv om omstendighetene rundt deg.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.047