23948sdkhjf

Slik digitaliseres norsk sokkel

| Medlemsnyhet | Bedrift Offshore Media Group AS

Norsk olje- og gassindustri satser tungt på digitalisering. Nå kommer flere selskaper til OTD for å fortelle deg hvordan.

Teknologi og elektronisk data vært med oss i flere tiår allerede, men digitalisering er et ord man både hører og leser om stadig oftere. Likevel er det et begrep mange sliter med å forstå. Derfor skal det holdes, i tillegg til selve messeområdet, en rekke presentasjoner om nettopp digitalisering under årets Offshore Technology Days-messe i Stavanger Forum 17. – 18. oktober.

Les mer: OTD Digitalization Day

 
Velger prosjekter som gir effekt
 
Nøkkelpersonell fra tungvektere som Norsk olje og gass, Equinor, Oceaneering, Emerson, VisioNova og ABB kommer for å fortelle om deres tilnærming til digitalisering under «Digitalization Day».
 
 - For oss handler ikke digitalisering om å gå fra penn og papir til PC, men heller om bedre og enklere prosesser og arbeidsmetoder på grunn av digitale løsninger, sier Tormod Tønnesen, Supply Chain Management domeneansvarlig i Norsk olje og gass.
 
Tønnesen og kollegene jobber aktivt med digitalisering. Der får de inn forslag / initiativ fra medlemsbedriftene sine. Først tar de en vurdering på om initiativet hører hjemme i Norsk ojle og gass – Digital samhandling, før det starter en prosess for å se på forretningsverdi før de beslutter, sammen med operatørene om det skal utvikles på en fellesarena der alle får dra nytte av det som blir utviklet. Ifølge Tønnesen er og blir digitalisering viktig for norsk olje- og gassindustri.
 
 - Det blir veldig viktig, og nå er det et stort fokus på samarbeid. Operatørene går sammen om løsninger på tunge prosjekter der de ikke konkurrerer. Norsk olje og gass støtter arbeidet om samarbeidsløsninger og tjenester – både mellom operatører og myndigheter, mellom operatørene selv og mellom operatører og leverandører. Det er en vanskelig prioriteringsjobb, men operatørene velger de initiativene som gir størst effekt.

 
Tilbud for leverandører
 
Under foredraget sitt på OTD-messen, skal Tønnesen snakke om det Norsk olje og gass jobber med på vegne av bransjen og hvordan deres byggeklosser understøtter det selskapene gjør internt.
 
- Vi skal være oljeselskapene sin verktøykasse. Derfor skal vi holde foredraget vårt sammen med Equinor. De skal fortelle om sitt interne løp og prosjekter de har med andre operatører på fellesarenaen. Deretter skal jeg snakke om hvilke tjenester som har kommet ut av fellesprosjekter.
 
Leverandør-kvalifikasjonsordningen «EPIM JQS» er noe av det mest synlige Norsk olje og gass har gjort de siste årene. Der registrerer leverandørene seg med alt fra produkter, tjenester, egenerklæring på styringssystemer, HMS og kvalitet. Resten av informasjonen om selskapet blir hentet fra offentlige registre med hjelp av teknologi. 

 - Dette har blitt en stor suksess. En stor andel av bransjen har registrert seg og tatt i bruk denne ordningen. 
 

 - Må dele data
 
Statssekretær Rikard Gaarder Knutsen (FrP) skal også holde et innlegg under «Digitalization Day». Han kommer til å peke på hvordan staten jobber med digitalisering i Norsk olje- og gassindustri. Statssekretæren mener noe av det viktigste handler om deling av data mellom de ulike aktørene i næringen.
 
 - Det er utrolig viktig at selskapene seg imellom deler data og kunnskap. Lundin og Edvard Grieg gjorde dette med et forskningssenter i Stavanger. Det at de ulike aktørene kan dele så mye data de kan innenfor rammer for konkurranse og teknologi, er nødvendig for å utvikle næringen til å kunne jobbe smartere og få ned utslipp. Alle vil gagne av dette på sikt, avslutter Gaarder Knutsen.
 

Vil du lære mer om hvordan digitalisering er med å påvirke norsk sokkel?
Meld deg på OTD og Digitalization Day her


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Offshore Media Group AS

Statsminister Michelsens vei 38
5231 Paradis
Norge

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.064