23948sdkhjf

AMADA's VENTIS er den første fiberlaserskjæremaskin med LBC-teknologi

| Medlemsnyhet | Bedrift Amada Norway AS

AMADA's nye VENTIS-3015AJ er den første laserskjæremaskinen med selskapets LBC-teknologi (Locus Beam Control), som forbedrer både prosesseringskvalitet og produktivitet ved rustfritt stål og aluminium.

Ved konvensjonelle fiberlaserskjæresystemer reduseres energitettheten når materialtykkelsen øker, noe som fører til mangel på effektivitet og behovet for å redusere fokus til strålen. Bruk av LBC-teknologi, som er en verdensnyhet innen laserskjære-markedet, gir derimot fleksibel styring av strålemønster tilpasset hver applikasjon, samtidig som det holder høy effektivitet og høy energitetthet. Reduksjon av fokus er derfor ikke lenger nødvendig. Kort sagt, LBC-teknologi kan manipulere laserstrålen fritt for å lage et uendelig antall lokusmønstre, noe som er fordelaktig for kutteytelsen.

For produsenter av konvensjonelle fiberlaser-systemer er den eneste måten for å motvirke tapet av energitetthet, å øke effektutgangen til lasersoscillatoren, men dette medfører utgifter, både når det gjelder innkjøpspris og større strømforbruk. Den nye VENTIS kan derimot, med sin spesialutviklede, enkeltdiodemodul 4 kW oscillator og LBC-teknologi, redusere strømregningene med 30%.

VENTIS-3015AJ, utstyrt med LBC-teknologi, har tre primærfunksjoner: Produktivitetsmodus, kvalitetsmodus og snittbreddestyring-modus.

I produktivitetsmodus kan brukerne realisere signifikante forbedringer i kapasitet ved kutting av rustfritt stål og aluminium med nitrogen. For eksempel, når du prosesserer rustfritt stål, vil VENTIS med LBC-teknologi vise seg å være dobbelt så raskt som å bruke en konvensjonell 4 kW fiberlaserskjæremaskin, mens aluminium vil være 2-3 ganger raskere. Disse ytelsesnivåene, sammen med lavere energiforbruk, kan redusere prosesseringskostnadene med opptil 75% i noen tilfeller.

Kvalitetsmodus forbedrer, som navnet antyder, overflateruhet og resulterende avfallsnivå. Skjærekvaliteten er sikret ved å redusere overflateruhet med omtrent 50 % sammenlignet med en konvensjonell maskin, mens avfall minimeres til under 10 μm. De nyeste forsøkene ved AMADAs anlegg i Japan viste at 15 mm rustfritt stål var avfallsfritt etter skjæring. Dette resultatet betyr at brukere kan eliminere sekundære operasjoner som avgrading, og redusere prosesseringskostnader. I tillegg, selv ved drift i kvalitetsmodus, ble prøven kjørt med en skjærehastighet høyere enn en standard 4 kW fiberlaser-skjæremaskin.

Til slutt muliggjør snittbreddestyring-modus langvarig stabil prosessering under automatisk systemdrift. Ved å kontrollere lokusstrålen, kan snittbredden styres til 2,3 ganger bredere enn ved generelle fiberlasere. Faktisk er systemet i stand til å kontrollere snittbredden for optimal effektivitet basert på materialtype og tykkelse som prosesseres. Resultatet er konsistent fjerning av deler og lang, stabil prosessering under drift. Laserskjæreverksteder trenger ikke lenger å slite med komponenter som sitter fast i platen, fordi deleplukkeren ikke kan takle den smale snittbredden.

Med henholdsvis 3070 x 1550 x 100 mm i X-, Y- og Z-aksene, drives den nye AMADA VENTIS med selskapets proprietære AMNC 3i styring De mest bemerkelsesverdige gevinstene med den integrerte LBC-teknologien opplever man ved rustfritt stål opp til 20 mm tykkelse, og ved aluminium opp til 18 mm. VENTIS kan også brukes til prosessering av mange andre materialer, inkludert bløtt stål (opptil 25 mm), messing (10 mm) og kobber (8 mm).

Besøk oss på vårt Scandinavian OPEN HOUSE, den 9. til 11. oktober 2019 og lær om neste generasjon med fiberlaser. 

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Amada Norway AS

Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Amada Norway AS

Send til en kollega

0.158