23948sdkhjf

Første med ”grønnere propan"

| Medlemsnyhet | Bedrift Kosan Gas Norge AS

Ramirent er først ut i bygg- og anleggsbransjen med bruk av BioLPG, som er en form for grønnere propan. Selskapet har nå inngått kontrakt med kjøp av en testleveranse med Kosan BioMix.

Regjeringen har allerede bestemt at det skal bli fossilfrie byggeplasser over hele landet innen 2025, og nå har Ramirent, som det første selskapet i bransjen, gått til innkjøp av BioLPG.

Ramirent er en ledende leverandør av utleieutstyr til bygg og anlegg her i landet, og nå ønsker konsernet å bidra enda mer til en grønnere og mer miljøvennlig bygg- og anleggsbransje.

Gass-sertifikat
Nå ønsker selskapet imidlertid å gå enda lenger på veien mot det grønne skiftet.

–Ja, vi har nettopp inngått en kontrakt med Kosan Gas om kjøp av en kvote med Kosan BioMix, som er propan med en grønn andel. Når kvoten er brukt opp, fyller vi bare på. Ramirent har valgt et produkt med 20 prosent grønn andel. Dette er et produkt som inkluderer et grønt sertifikat, det gjør at vi sparer miljøet for 19 prosent med CO2-utslipp, forteller produktleder på byggvarme i Ramirent; Petter Johnsen. Han er overbevist om at satsingen på miljø er en viktig årsak til at Ramirent er en attraktiv leverandør i bygg- og anleggsmarkedet.

Storkundeansvarlig Truls Isaksen i Kosan Gas har stor tro på BioLPG som er ”en grønne propan”.
– BioLPG er et biprodukt fra produksjonen av biodiesel som utvinnes av restprodukter av bærekraftige råvarer som vegetabilske oljer og animalsk fett. Dette er forøvrig et produkt som også er helt fri for palmeolje, sier Isaksen.
– Selve reduksjonen av CO2-utslippet skjer i fremstillingen og kompenseres ved kjøp av sertifikater som dokumenterer miljøpåvirkning. Dermed får vi det vi kaller for Kosan BioMiX der kundene gjennom kjøp av disse sertifikatene er med på å redusere C02-utslipp, opplyser Truls Isaksen.

Miljøvennlig byggtørking
– Utleie er jo en bærekraftig virksomhet i seg selv siden flere benytter det samme utstyret. Trenden er dessuten at stadig flere av våre kunder og deres oppdragsgivere spør etter muligheter til å redusere egne karbonutslipp. Og ett av de områdene der vi kan bidra er å tilby et mest mulig miljøvennlig drivstoffalternativ i forbindelse med eksempelvis byggvarme og byggtørking, påpeker Johnsen.

– Vi har i lengre tid benyttet oss av propan i stedet for diesel og olje, fordi propan er mer energirik og dessuten medfører langt mindre vedlikehold av utstyret. I tillegg inneholder jo propan mindre svovel og har en renere forbrenning, sier Johnsen som opplyser at Ramirent i fjor brukte 1650 tonn med LPG.

Norge kommer etter
Bygg- og anleggsbransjen i Norge har lenge ligget etter de andre nordiske landene når det gjelder bruk av miljøvennlige drivstoffer, men Truls Isaksen er overbevist om at Norge nå kommer etter for fullt.

– En fersk undersøkelse blant våre kunder i Norden viser at det er de norske bedriftene som er mest klare for å bli enda mer grønne, påpeker Isaksen.

Vil dere være litt grønnere? 
Ta kontakt med Kosan Gas for å få en idé om hvilke miljømessige gevinster din virksomhet kan oppnå med Kosan BioMix.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Kosan Gas Norge AS

Brynsveien 2-4
0667 Oslo
Norge
Kosan Gas Norge AS

Send til en kollega

0.047