23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Keramiske endefreser takler den høye temperaturen ved HRSA-maskinering

Sandvik Coromant tilbyr høyere produktivitet ved fresing av nikkelbaserte legeringer.

Skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant presenterer to serier med keramiske endefreser for optimert ytelse i nikkelbaserte legeringer. De nyeste hardloddete, keramiske endefresene CoroMill® 316 og CoroMill Plura tilbyr en mer produktiv metode for grovfresing i ISO S-materialer enn standard hardmetallfreser. 

Etter hvert som bruk av nikkelbaserte legeringer blir stadig mer vanlig i fremstillingen av fly- og romfartskomponenter, vokser også etterspørselen etter optimerte skjæreverktøy. Med dette i tankene har Sandvik Coromant utviklet to innovative løsninger som er ideelle for skulder- og planfresing av flymotorkomponenter basert på nikkellegeringer.

“Det keramiske substratet for de nyeste CoroMill 316 - og CoroMill Plura-endefresene, åpner for en annen skjæreprosess enn de tradisjonelle verktøyene av massivt hardmetall,” forklarer Tiziana Pro, global produktsjef for endefreser av massivt hardmetall hos Sandvik Coromant. “Vår unike kvalitet CC6060 er spesialkonstruert for førsteklasses maskinering av nikkellegeringer, og støttes av den negative geometrien som sørger for en robust skjærkant.”

Faktisk sørger seks-rillers-geometrien for svært produktive sidefresingsoperasjoner, mens fire-rillers-geometrien setter fart i planfresingen, både for CoroMill 316 - og CoroMill Plura-versjoner. Riktig valg mellom de to versjonene avhenger av maskineringsforhold og bruksområde. De som er på jakt etter løsninger for vanskelig tilgjengelige steder eller ønsker ekstra fleksibilitet for systemet med utskiftbart hode, bør satse på CoroMill 316, mens teknikere som har bruk for overlegen stabilitet, anbefales å velge CoroMill Plura.

Keramiske verktøy beholder sin hardhet ved de høye temperaturene som kan opptre ved fresing av varmebestandige superlegeringer (HRSA). Som et resultat av dette kan man oppnå 20 til 30 ganger større hastighet, sammenlignet med verktøy av massivt hardmetall, noe som innebærer store muligheter for økt produktivitet. Et stabilt oppsett anbefales, uten bruk av kjølemiddel, for et eventuelt kjølemiddel vil rett og slett brenne opp på grunn av de høye temperaturene.

I tillegg til skulderfresing og planfresing kan de nye endefresene også brukes til lommefresing, spiralinterpolering, skråfresing og slissefresing. Både CoroMill Plura og CoroMill 316 er en del av Sandvik Coromants optimerte løsninger innenfor selskapets Solid Round Tools-sortiment.

Den nylig lanserte serien omfatter også en keramisk kuleversjon av CoroMill 316 for blisk-maskinering. Denne profilfresløsningen egner seg til forbearbeidingsprosesser.

For mer informasjon, besøk oss på www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/coromill_316/pages/default.aspx

Sandvik Coromant
street 1
7010 Trondheim
Ringerike
Norge
Org. nr.: NO915703607

Kontaktperson

AS

Send til en kollega

0.063