23948sdkhjf

Ny NORSOK M650 godkjenning til Frekhaug Stål

| Medlemsnyhet | Bedrift Frekhaug Stål AS

Frekhaug Stål har fått ny NORSOK M650 godkjenning i SUPER DUPLEX og fornyet sin PED godkjenning.

NORSOK er en forkortelse for "Norsk Sokkels Konkurranseposisjon" , og hensikten er å redusere leveringstiden, sikre kvalitet, redusere produksjonstid og kostnader for bygging og vedlikehold av petroleumsanleggene i norsk offshore sektor.

NORSOK M650 har etablert et sett krav til produksjonsprosessen for å avgjøre om produsenten har tilstrekkelig kompetanse og erfaring i produksjon av høyytelseslegeringer, samt anlegg og utstyr til produkter med de riktige egenskapene.

Gjennom flere revisjoner har M650-standarden blitt drevet mot fokus på produsentens materielle kunnskaper og deres kontroll over produksjonens trinn og særlig sterk fokus på varmebehandlingsprosesser.

Den siste revisjonen, NORSOK M650-utgaven 4. september 2011, var basert på kvalitetsfeil som ble funnet i materiale levert av høyytelseslegering til offshore-prosjekter forårsaket av utilstrekkelig kontroll og ytelse av varme- og slukkeprosedyren, kombinert med forbedringspotensial for testprosedyrer .

Det er et omfattende arbeid for oss i Frekhaug Stål å få en slik godkjenning.

Dette har allerede åpnet nye dører for oss og gitt oss gode kontrakter i SUPER DUPLEX til oppdrett, subsea og seismikk, sier Vegard Sagstad i Frekhaug Stål.

PED er en forkortelse av Pressure Equipment Directive, dvs. direktivet for trykksatt utstyr. Frekhaug Stål har i mange år levert produkter som krever dette direktivet.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Frekhaug Stål AS

Kråkeneset 5
5918 FREKHAUG
Norge
Frekhaug Stål AS

Send til en kollega

0.063