23948sdkhjf

Kaster lys over første trinns aluminiumsmaskinering

| Medlemsnyhet | Bedrift Sandvik Coromant

Sandvik Coromant fresehode fullfører terningsforming i én enkelt gradfri operasjon

For å sette fart i det første trinnet med grovkjøring på nystøpte aluminiumsdeler til bilindustrien presenterer skjæreverktøy- og verktøyspesialisten Sandvik Coromant tangensialfresen M5Q90. Det nye verktøyet er konstruert for å fullføre ‘terningsforming’ (første planmaskinering etter støping) i én operasjon uten graddannelse og er utstyrt med PCD-tangensialskjær som sørger for smidig og stabil fresing for å senke energiforbruket og eliminere vibrasjon. Dette konseptet sikrer pålitelig ytelse, forbedret verktøylevetid, fabelaktig overflatekvalitet, høy sponavvirkning og økt antall deler per skjær.

“For å øke effektiviteten er vårt nye M5Q90 tangensiale freseverktøy utstyrt med helmaskinerte fresekropper som er tilpasset dedikerte PCD-skjærgeometrier som sørger for en positiv fresevinkel for å redusere skjærekraften og belastningen på komponenten som bearbeides,” forklarer Emmanuel David, global sjef for bilprodukter hos Sandvik Coromant. “Skjærene som er lett å håndtere og justere, byr på reduserte kostnader per del kombinert med stor nøyaktighet og repeterbarhet.”, tilføyer Jacques Gasthuys, global bilteknikkingeniør.

M5Q90-fresekroppene er konstruert i samsvar med kundens spesifikasjoner og oppfyller derfor kravene til høyproduktiv maskinering – verktøyet kan brukes i høyhastighetsbetingelser på over 20 000 o/min. Alle fresekroppene har den samme utformingen av platesetet, kjølekanal, stigningsvinkel og sponvinkel. Skjærene har vi alltid på lager.

Hvis ønskelig kan fresekroppenes verktøylevetid forlenges ytterligere i maskinerte løsninger med PCD-skjær beskyttet av rader med hardmetallskjær, en konfigurasjon som gir mulighet for økt kuttedybde. Grunnverktøyet med PCD-skjær gir 2-4 mm (0,079-0,157 tommer) kuttedybde med fullt inngrep, men dette kan forsterkes til over 4 mm (0,157 tommer) ved å bruke den maskinerte løsningen med beskyttende rader med hardmetallskjær.

Sylindertopper og motorblokker i aluminium vil være blant hovedkomponentene som har nytte av dette, for eksempel i bilstøperier eller hos leverandører av Tier 1/Tier 2. Som et eksempel vil terningsformingen av en støpt sylindertopp involvere maskinering av kamakselsiden, inngang-/utgangssiden og forbrenningssiden. Typiske fresedata ved bruk av M5Q90 kan innebære et turtall på 2500 m/min (8202 ft/min) og en fremføringshastighet på 0,20 mm (0,008 tommer). Andre fordeler er høypresisjons kjølekanaler med valg mellom emulsjon- og MQL-anvendelse.

M5Q90 kompletterer Sandvik Coromants tilbud når det gjelder maskinering av aluminiumsbildeler, og supplerer verktøyløsningene M5B90, M5C90, M5F90, CoroMill® Century/590 og M5R90.

Ved å takle både planfresing og skulderfresing er M5Q90 også egnet til mange bruksområder innenfor generell maskinering og i flyindustrien.

For mer informasjon, besøk oss på www.sandvik.coromant.com/sv-se/industrysolutions/automotive/engine/pages/m5q90.aspx

Medlemsnyhet

Bedrift
Sandvik Coromant

Dronning Åstas gate 2
3511 Hønefoss
Norge

Send til en kollega

0.078