23948sdkhjf

RS Components introduserer intelligente industrienheter for bruk i automasjon

| Medlemsnyhet | Bedrift RS Components AS

Produktserien inkluderer Raspberry Pi-baserte løsninger for IoT-bruk i industrien

Mai 2019 – RS Components (RS) har lagt til KUNBUS i leverandørporteføljen, en spesialistleverandør av intelligente kommunikasjonsmoduler, inkludert feltbuss- og industrielt Ethernet-baserte enheter for et bredt spekter av automasjonsoppgaver.

KUNBUS-produktene som er klare for utsendelse fra RS, inkluderer 14 nye produktserier, blant annet industridatamaskiner, PLS-enheter og enheter for datainnhenting og brukergrensesnitt (HMI). En hovedserie fra KUNBUS er Revolution Pi-serien av modulære industridatamaskiner med åpen kildekode, basert på den kjente Raspberry Pi-plattformen.

Dette innovative og pålitelige modulsystemet, som oppfyller kravene i den internasjonale standarden EN61131-2 for PLS-enheter, omfatter en serie av sentrale behandlingsenheter, inkludert RevPi Connect, RevPi Core og RevPi Core 3. Alle produktene kommer montert i DIN-skinnekabinetter og utstyrt med USB-, Ethernet- og HDMI-kontakter. Systemet er bygget opp rundt Raspberry Pi Compute-modulen, noe som gjør den kompatibel med Raspberry Pi model 3 eller Raspberry Pi B+. Avhengig av brukskrav kan disse basemodulene utvides sømløst ved hjelp av egnede digitale eller analoge I/U-moduler samt feltbussgateway-er for å koble dem til industrielle nettverk.

For eksempel gjør konseptet med åpen kildekode at RevPi Connect-gateway-en kan gi brukerne maksimal frihet ved implementering av IIoT-prosjekter, inkludert fullstendige root-rettigheter. Systemet kan brukes både som en DIN-skinne-datamaskin eller en liten styreenhet. En spesielt modifisert versjon av Raspbian-operativsystemet med en sanntidsfunksjon er inkludert. Standard IIoT-protokoller som MQTT og OPC UA støttes. Individuelle enheter kan programmeres ved hjelp av en rekke kodespråk, inkludert Node-RED og Python, eller direkte inne i C.

RevPi Connect kan også oppgraderes med PROFINET, Ethernet IP, EtherCAT, Modbus TCP samt Modbus RTU-funksjonalitet uten bruk av påbyggingsmoduler. Produktets Ethernet-grensesnitt muliggjør integrering i IT- og automasjonsnettverk og overføring av data fra produksjonsmiljøet til nettskyen eller lignende«KUNBUS Revolution Pi er en nyskapende serie av kommunikasjonsmoduler bygget rundt Raspberry Pi-basert datateknologi,» sier Mark James hos RS. «Denne spennende og svært modulære plattformen med åpen kildekode kan tilby en rimelig metode for mange av kundene våre. Ved å koble opp automasjonsprosessene sine, kan de ta del i alle fordelene forbundet med industrielt IoT.»

Medlemsnyhet

Bedrift
RS Components AS

Fredrik Selmers vei 6, 10. etg.
0663 Oslo
Norge
RS Components AS

Send til en kollega

0.078