23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Nye AMADA ENSIS Fiberlasere lanserer avansert teknologi på det regulære markedet

AMADA har lansert sine nye kraftige fiberlaserskjæremaskiner, ENSIS-AJ 6 og 9 kW, som retter seg mot produsenter som trenger rask gjennomhulling og skjæring i en rekke ulike materialer.

De nye kraftige fiberlaserne tilbyr en rekke spesialutviklede teknologier for å overvinne vanlige utfordringer ved laserskjæring. Enkel bruk, pålitelighet og et høyt nivå av alternativer for modulbasert automatisering gir den perfekte balansen mellom kostnader per del og skjærekvalitet.

AMADAs teknologi Variable Beam Control er sentral for de avanserte egenskapene til ENSIS-AJ kraftige fiberlasere, her tilpasses laserstrålen automatisk for å gi stabil skjæring av materialer av alle typer og tykkelser. Variable Beam Control kan også endres øyeblikkelig mellom en høyeffekts stråle for gjennomhulling og en rask høykvalitetsstråle for skjæring, noe som minsker syklustiden. Med hensyn til klargjøringstid trengs det kun en enkelt linse for å prosessere tynne til tykke materialer, noe som bidrar til å maksimere maskinens oppetid og fjerne kostbare operatørfeil.

AMADAs Auto Collumation-teknologi er enda en framtredende funksjon i de nye maskinene, ettersom den gir uovertruffen strålediameter og fokuspunktkontroll for størst skjærehastighet og overflatekvalitet, noe som senker behovet for sekundære ferdiggkjøringsprosesser. Auto Collimation gir også en større snittbredde på tykkere materialer, dermed går det fortere og enklere og fjerne deler fra platen.

"Ved å kombinere AMADAs utprøvde teknologi Variable Beam Control, som vi har brukt siden 2014, med den nye teknologien Auto Collimation, gir de kraftige ENSIS-modellene en betydelig fordel til nye og eksisterende kunder på et utfordrende marked", sier Matt Wood, Senior Product Manager i AMADA Europe. "Det er faktisk mulig å gjennomhulle 25 mm bløtt stål på så kort tid som 1 sekund med 9 kW-versjonen, dette senker behandlingstiden betydelig."

De nye ENSIS-AJ 6 og 9 kW-maskinene, som kan behandle opptil 25 mm tykt bløtt stål, rustfritt stål og aluminium, tilbyr en mengde avanserte AMADA-funksjoner utarbeidet for å øke produktiviteten og senke kostnadene per del. ECO-snitt senker f.eks. gassforbruket til kundene under oksygenskjæring av bløtt stål, mens CFC (Clean Fast Cut) tilbyr høy hastighet samt lavt gassforbruk under nitrogenskjæring. AMADAs WACSII (Water-Assisted Cutting System) følger også med, slik at kundene kan skjære tykt bløtt stål pålitelig med mindre avstand mellom delene på materialer av dårligere kvalitet.

AMADAs intuitive AMNC 3i-kontroller sørger for enkel bruk, mens pålitelig produksjon sikres takket være funksjoner som den 16-stasjons automatiske dyseskifteren med automatisk rengjøring og kalibreringsenhet, et luftblåsesystem som hindrer støv i å feste seg på undersiden av platen, samt et overvåkningssystem som kontrollerer at gjennomhullingen er fullført før skjæringen begynner.

Det finnes mange automatiseringsalternativer for ENSIS-AJ 6 og 9 kW-maskinene slik at kundene maksimerer produktiviteten og sparer arbeidskraftkostnader. ASF-EU/ASLUL-høytlagersystem vil f.eks. automatisk laste og losse plater, slik at det går svært fort å skifte ut plater – under 90 sekunder (for ASF-EU). Deleplukkesystemet TK-L for automatisk innsamling, sortering og stabling av laserskårede deler uten å avbryte maskinen er også tilgjengelig.

For laserverksteder som har problemer med lengre behandlingstider under profilering av middels til tykke materialer med sin eksisterende laser, er ENSIS-AJ 6 og 9 kW-maskinene løsningen. Bruk av denne teknologien fører også til svært pålitelig skjæring for en rekke materialer og tykkelser. Sist, men ikke minst: Ettersom AMADA utvikler og produserer både maskinene og fiberenhetene, kan kundene være sikre på førsteklasses service framover.

Amada Norway AS
Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Org. nr.: NO933966674

Kontaktperson

PB

Send til en kollega

0.031