23948sdkhjf

Produktnyheter vekket stor interesse på KUKAs automasjonsdager

| Medlemsnyhet | Bedrift KUKA Nordic Norway

Da KUKA Nordic nylig gjennomførte sitt årlige kunde- og partnerarrangement, var interessen stor. Besøkende ble invitert på tre fullspekkede dager med forelesninger, workshops, utdeling av KUKA Awards med mer.

– Det ble spennende møter og diskusjoner. Vi er svært fornøyde med arrangementet, og det var fint at så mange ville delta, sier Joachim Lorentsson, salgssjef ved KUKA Nordic.

 Flere produktnyheter ble presentert i løpet av disse dagene, sammen med det øvrige sortimentet, blant annet robotene KR Quantec 2, LBR iiwa og KUKA Mobile Platform 1500. I tillegg ble KUKA OPC UA – en standard som brukes innen Industri 4.0 og smarte fabrikker – samt informasjonsplattformen KUKA Connect demonstrert. Det ble også anledning til å gjøre seg kjent med helt nye KUKA ready2_educate, en kompakt og flyttbar opplæringscelle utstyrt med en KR 3 AGILUS – en av KUKAs mindre roboter.

– KUKA ready2_educate er utviklet spesielt for undervisningsformål, for eksempel på yrkesskoler, universiteter eller ute i bedrifter, sier Joacim Lorentsson.

 En av dem som tok turen til KUKA Nordics kontor for å delta på partnerarrangementet var Joakim Svensson, ansvarlig for prosjektledelse og automasjon ved Hillerstorps Specialmaskiner i Småland. Ifølge ham kan ikke Internett og fjernsamtaler erstatte det personlige møtet helt, og han synes derfor det er viktig å være med på KUKAs arrangement.

– Når jeg er på plass, får jeg både informasjon om nyheter og blir bedre kjent med menneskene her. Det gjør det lettere når jeg tar kontakt for å finne reservedeler eller få support, sier han.

Han får støtte fra Arunas Talvasevicius, ingeniør ved litauiske Techvitas, som blant annet har tatt flyet til Göteborg for å ta en nærmere titt på den nye versjonen av KR Quantec.

– Det var også morsomt å se LBR iiwa, og så har jeg vært svært interessert i å få vite mer om KUKA OPC UA og operativsystemet KUKA Sunrise.OS, sier han.

Den første dagen fikk utvalgte bedrifter tildelt KUKA Awards av KUKA Nordics administrerende direktør Jonas Glimdén. Techvitas var en av disse. De fikk prisen Business Developer of the Year, til glede for salgsdirektøren Egidijus Mineikis.

– KUKA er en høyt verdsatt partner, og det betyr mye for oss å bli anerkjent av dem, sier han.

Blant de øvrige prisvinnerne var norske Intek, Application of the Year, danske QRS, Partner of the Year.

 Den tredje dagen var det kjøretøyindustrien som var i fokus. Da opptrådte blant andre Wolfgang Bildl fra KUKAs hovedkontor i Augsburg, Product Manager Mechatronics.

– Automasjon er et viktig område for oss, i Tyskland bruker alle de store bilprodusentene robotene våre, sier han

– En av de vanligste robotseriene hos bilfabrikantene brukes også innen avansert sykepleie og flere andre bransjer. Den bredden gjør oss mindre sårbare for konjunktursvingninger. Dessuten investerer kloke bedrifter også i nedgangstider, slik at de raskt er på banen igjen når konjunkturen snur, sier han.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
KUKA Nordic Norway

Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Norge
KUKA Nordic Norway

Send til en kollega

0.068