23948sdkhjf

RS Components lanserer banebrytende arbitrære funksjonsgeneratorer fra Tektronix

| Medlemsnyhet | Bedrift RS Components AS

9"berøringsskjerm, bølgeformdanning, sekvensering og overvåking i sanntid - et alternativ til arbitrære bølgeformgeneratorer til en brøkdel av prisen

Februar 2019RS Components (RS) har lansert en serie høyytende arbitrære funksjonsgeneratorer (AFG) fra Tektronix, en internasjonal spesialist på testing og måling. Med sanntidsovervåking av bølgeformer, programmerbar bølgeformsekvensering, innebygd bølgeformdanning og markedets største berøringsskjerm. Tektronix ønsker med sin AFG31000-serie å omdefinere begrepet AFG for forskere som trenger å generere testsignaler raskt og enkelt. 

9-tommers berøringsskjerm gjør det mulig for brukerne å zoome inn på områder av en bølgeform i enestående detalj. Alle relaterte innstillinger og parametre kan vises på en enkelt skjerm. Et intuitivt brukergrensesnitt gjør det enkelt for brukerne å bla, finne, velge og redigere innstillinger, noe som reduserer tiden det tar å gjøre seg kjent med og betjene AFG-en. 

AFG31000-serien har en ny patentert funksjon, InstaViewÔ. Denne er utviklet for å eliminere problemer knyttet til impedansmisforhold. Konvensjonelle AFG-er forutsetter en impedans på 50 Ω, men få enheter under test (DUT,) har denne impedansen. Dette fører til uoverenstemmelser mellom bølgeformen som er angitt på AFG-en og signalet på DUT-en. InstaView løser dette problemet ved å overvåke bølgeformen på DUT-en på AFG-en. Dette fører til at bølgeformen kan verifiseres uten bruk av ekstra kabler eller instrumenter. Bølgeformskjermen viser endringer i frekvens, amplitude, bølgeform og DUT-impedans i sanntid. 

I tillegg til konvensjonelle AFG-driftsmodi har AFG31000-serien en avansert modus som muliggjør programmerbar bølgeformsekvensering. Her kan bølgeformminnet på 128 Mpts i AFG-en segmenteres i opptil 256 oppføringer. Brukerne kan dra og slippe lange bølgeformer, eller flere bølgeformer, inne i sekvensereren og definere hvordan de skal gjengis. For applikasjoner som har behov for lange ikke-gjentagende bølgeformer eller flere bølgeformer med kompleks tidsberegning, tilbyr AFG31000-serien et betydelig rimeligere alternativ til de kostbare arbitrære bølgeformgeneratorer (AWG). 

En annen ny funksjon i AFG31000-serien er ArbBuilder-verktøyet. Den gjør det mulig for brukerne å opprette og redigere tilfeldige bølgeformer direkte på AFG-en, ved hjelp av maler og formelredigering, fremfor å opprette dem på en PC og overføre dem derfra. Alternativt kan bølgeformer som er registrert med et oscilloskop, lagres som CSV-filer og lastes direkte inn i AFG-en ved hjelp av ArbBuilder.

 

Medlemsnyhet

Bedrift
RS Components AS

Fredrik Selmers vei 6, 10. etg.
0663 Oslo
Norge
RS Components AS

Send til en kollega

0.199