23948sdkhjf

EML-AJ fiberlaser/stanse kombinasjonsmaskin hjelper til å redusere kostnad per del

| Medlemsnyhet | Bedrift Amada Norway AS

AMADA har utviklet en ny fiberlaser/stanse kombinasjonsmaskin som er i stand til å gi optimal produksjonsfleksibilitet til enhver underleverandør eller OEM som står overfor å produsere en høy blanding av metallplatekomponenter

EML-AJ smetter på plass mellom AMADAs eksisterende maskiner på startnivå og premium-maskiner i denne kategorien, og hjelper fabrikantene til å redusere arbeidsbehovet og kostnadene per del, og dermed forbedre lønnsomheten.

 Blant de nye funksjonene til EML-AJ er det et antall innovasjoner som hjelper til å minimere inndata fra operatøren. For eksempel leveres maskinen som standard med en automatisk dyseskifter, en automatisert skrottransportør som forhindrer muligheten for overfylling, og en automatisk laserskjære-platerenser for å fjerne eventuell sprut skapt av laserprofileringsprosessen. I tillegg kan en valgfri stanse/matrise-veksler (PDC) leveres. Denne øker verktøykapasiteten fra 44 verktøystasjoner til 220 stanser og 440 matriser.

Stabil produksjon er en nøkkelfunksjon til EML-AJ, takket være en enkeltbank 3 kW fiberlaserkilde, som er tilstrekkelig for å kutte materiale opp til 6 mm tykkelse. Noe som ytterligere fremmer stabiliteten under skjæring er den patenterte brorammen.

På stansesiden forsyner et luftsystem verktøyet med selvsmørende oljetåke for å forhindre avleiring og lokkebus. Et vakuumsugesystem som lager negativt trykk under turret, hjelper også til med å redusere lokkebus. Stanseslugg hindres dermed og bli trukket opp. På denne måten oppnår man også forbedret kvalitet, sammen med maksimert ytelse.

 Inkluderingen av stansing introduserer muligheten til å produsere former som del av en enkelt oppsettsoperasjon. Her er P&F (Punching and Forming) en framstående egenskap som er unik for AMADA. P&F betyr at i tillegg til 30 tonns kraft fra høyhastighetsstemplet, kan EML-AJ levere 16 tonn fra et stempel under turret og forme oppover. AMADAs P&F-forming er en standardegenskap på EML-AJ, som tillater produksjon av former opp til 22 mm høye uten vridning av plate.

Til slutt er den nye fiberlaser/stanse-kombinasjonsmaskinen designet for å redusere kostnad per del, spesielt i forhold til tidligere generasjons CO2-laser/stanse-kombinasjonsmodeller. Den nye EML-AJ tilbyr ikke bare raskere skjæring sammenlignet med sine CO2-motstykker, men legger også til muligheten til å skjære mer krevende materialer, som messing, kobber og titan.

Med hensyn på automasjon, leveres mange laste/losse-alternativer for plater, som enkelt kan boltes på, inkludert svært fleksible deleplukke-systemer. Hvis man foretrekker det, kan EML-AJ også ganske enkelt brukes som et frittstående produksjonssenter. Det unike borddekseldesginet gjør at en helautomatisk EML-AJ-celle enkelt kan lastes som en manuell maskin og vice-versa, kan en frittstående maskin etterutstyres med automasjon uten behov for ytterligere sikring. En annen egenskap som er unik for AMADA.

Automatisert drift er ytterligere vist ved bruk av AMADAs Z-turret (forskjøvet øvre/nedre turret), som muliggjør ekstremt raske verktøyskifter. Et punkt å merke seg, AMADAS ID verktøysystem gir full digital verktøystyring for enkelt vedlikehold. Det er faktisk mange aspekter ved EML-AJ som hjelper til å minimere vedlikeholdskostnader. For eksempel betyr forenklet bjelkelevering at det ikke noen interne speil eller turbovifter.

Sist, men ikke minst, er driftskostnadene til EML-AJ ekstremt lave. Maskinens 3 kW fiberlaser er opp til 58 % mer effektiv enn tilsvarende CO2. Videre gir EML-AJ en bjelke av høy kvalitet med høyere absorbsjonsrater for raskere skjæring.

Som ved alle AMADA laser/stanse-kombinasjonsmaskiner, inkluderer de iboende fordelene reduserte sekundære operasjoner og forbedret produktdesign-potensiale.

 EML-AJ ble lansert i Europa for første gang på EuroBLECH 2018

 

For mer informasjon:

Anita Volden, 64 97 31 00

www.amada.no


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Amada Norway AS

Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Amada Norway AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.078