23948sdkhjf

Kalibrere en HART trykktransmitter

| Medlemsnyhet | Bedrift IKM Instrutek AS

Produsenter av trykktransmittere har forbedret nøyaktigheten og teknologien som er designet inn i disse smarte trykkinstrumentene.

Mange tradisjonelle kalibreringsverktøy har dermed blitt utilstrekkelige, eller rett og slett ikke i stand til å teste, og kalibrere disse high-end trykktransmitterne. Bedre løsninger er nødvendig. Verifisering og dokumentering av ytelse, samt justering av en HART trykktransmitter kan kreve mange ulike verktøy. Denne oppgaven blir mye enklere å utføre ved hjelp av en kalibrator med integrert HART kommunikasjon slik Fluke 754 har. I tillegg trenger du mange færre instrumenter enn tidligere.

Før du går ut i felten:
Monter trykkmodul-adapteren på håndpumpen og sørg for at det er tett. Så fort adapteren er riktig montert på pumpen blir det mye enklere å bytte mellom ulike trykkmoduler uten behov for noe verktøy. 

Sørg for å ha tilstrekkelig nøyaktighet:
For at du skal kunne teste disse nøyaktige transmitterne er det viktig at du tilpasser måleområdet på trykkmodulen så tett som mulig opp mot transmitteren som skal testes. For eksempel, bruk en 70bar trykkmodul for å kalibrere og teste en 70bar transmitter, osv. Industristandarder sier at referanseinstrumentet ditt skal være 4-10 ganger mer nøyaktig enn instrumentet som skal testes, derfor er det viktig at du har den beste nøyaktigheten du kan få. 

Fluke 754 bruker 750P-serien trykkmoduler, og har innebygget HART funksjonalitet slik at du kan utføre trimming av transmitteren. Den kan også dokumentere ytelsen til transmitteren både før- og etter justering, samt kalkulere pass/fail grenseverdier.

Les hele artikkelen her>>

Kilde: Fluke

Medlemsnyhet

Bedrift
IKM Instrutek AS

Elveveien 28
3262 Larvik
Norge
IKM Instrutek AS

Send til en kollega

0.069