23948sdkhjf

Tibnor kjøper ståldistribusjonsvirksomheten til Saniståls

| Medlemsnyhet | Bedrift Tibnor AS

SSABs datterselskap Tibnor har inngått avtale om å kjøpe ståldistribusjonsvirksomheten til det danske selskapet Sanistål A/S, Danmarks nest største ståldistributør.

Dette støtter SSABs strategiske mål om å styrke sin posisjon i den nordiske hjemmemarkedet. Ståldistribusjonsvirksomheten som nå er anskaffet, hadde en omsetning på rundt 1,8 milliarder kroner i 2017. Med forbehold om godkjenning fra den danske konkurransemyndigheten forventes det at transaksjonen fullføres tidlig i andre kvartal 2019.

"Anskaffelse av ståldistribusjonsvirksomheten til Sanistal vil fullføre Tibnors nordiske fotavtrykk ved å øke tilstedeværelsen i Danmark, der vi for øyeblikket ikke er så synlige. Produkttilbudet til Tibnor og Sanistål utfyller hverandre godt, og vi ser et betydelig synergipotensial, sier Mikael Nyquist, president i Tibnor.

En av hjørnestenene i SSABs strategi er en ledende posisjon i det nordiske hjemmemarkedet. SSABs datterselskap Tibnor spiller en viktig rolle for å opprettholde denne posisjonen. Distribusjonskanalen utgjør i dag over halvparten av leveransene til det samlede nordiske stålmarkedet. Oppkjøpet vil forbedre Tibnors posisjon i Danmark betydelig. For SSAB gir en sterkere distribusjonskanal en attraktiv mulighet til å øke salget av stål, og vil også forbedre evnen til å styre konjunktursyklusene. 

Basert på oppkjøpet forventer SSAB og Tibnor årlige synergier på ca. SEK 50 millioner som skal realiseres innen tre år, i tillegg til å styrke plattformen for SSABs nordiske stålvirksomhet og øke arbeidskapitaløkonomien. Tibnor kjøper Sanistals distributionsvirksomhet som en eiendelavtale til en nettoverdi på ca. SEK 630 millioner. Oppkjøpet forventes å bidra positivt til inntjening og kontantstrøm umiddelbart etter at transaksjonen er fullført.

Oppkjøpet inkluderer Sanistals moderne og svært automatiserte ståldistribusjonssenter (42.000 m2) i Taulov og tre andre salgskontorer i Danmark, samt et salgskontor i Latvia. Som en del av transaksjonen vil rundt 130 ansatte overføres til Tibnor. 

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Mikael Nyquist, President i Tibnor, mikael.nyquist@tibnor.com, +46 70 539 29 29


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Tibnor AS

Tevlingveien 15
1081 Oslo
Norge
Tibnor AS

Send til en kollega

0.078