23948sdkhjf

Tata Steel vil trolig gå ut av stålvirksomheten i Storbritannia

Ifølge en rapport fra den indiske avisa, The Economic Times, vil Tata Steel snart sannsynligvis gå ut av sin britiske stålvirksomhet på grunn av mangel på statlig støtte.

Med henvisning til kilder som er kjent med saken, går det fram av en rapport at selskapet kan stenge sin britiske stålvirksomhet, ettersom det er lite håp om en subsidiepakke på 1,5 milliarder pund for den foreslåtte overgangen til grønn energi som er gitt av den nåværende britiske regjeringen, ledet av Storbritannias statsminister, Liz Truss.

Nødvendig finansiering

Rapporten legger til at Tata Sons, det viktigste investeringsholdingselskapet og promotøren av Tata-selskaper, har sagt at den nevnte finansieringen er nødvendig for å erstatte karbonintensive masovner med lysbueovner.

-Å forlate virksomheter som også støtter lokalsamfunn har aldri vært vår gruppefilosofi, men det må anerkjennes og støttes av myndighetene også, sier en leder som er kjent med utviklingen til The Economic Times.

Leter  etter støtte

Tata Steel leter for tiden etter støtte for sin britiske virksomhet på to måter, heter det i rapporten. Selskapet ønsker først og fremst at den britiske regjeringen skal gi en politisk støtte ved å oppmuntre til overgang til grønt stål og sikre et kostnadskonkurransedyktig landskap. Ved siden av dette har den bedt om den britiske regjeringens støtte gjennom finansieringen av prosjektet.

Kilde: Steeltimes Internatinional

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063