23948sdkhjf

Statkraft inngår avtale med metallselskap

Statkraft og det svenske metallselskapet Boliden har signert en ny og utvidet kraftkontrakt som sikrer konkurransedyktig kraft til selskapets smelteverk i Odda. Kontrakten er på 1,6 TWh/år og løper i 15 år fra det nye, oppgraderte smelteverket etter planen står klart i 2024.

Boliden satser stort i Norge og fattet nylig investeringsbeslutning for å øke smeltekapasiteten i Odda fra dagens 200 000 til 350 000 tonn per år. Utvidelsen av anlegget utgjør en av de største landinvesteringene i Norge på mange år og øker det årlige kraftbehovet med 700 GWh.

- Kraftavtalen sikrer grunnlaget for produksjon av verdens mest klimaeffektive sink i Odda. Utvidelsen av virksomheten som vi nå starter på er naturligvis en viktig fremtidssatsing både for oss og samfunnet som helhet, sier Mats Gustavsson, energidirektør i Boliden.

- Vi er stolte av å sikre krafttilgangen til et oppgradert og utvidet smelteverk i Odda. Avtalen er nok et eksempel på fornyelse og utvidelse av langsiktige kraftkontrakter til norsk industri og bekrefter Statkrafts posisjon som hovedleverandør av elektrisitet til kraftkrevende industri i Norge, sier konserndirektør for Marked og IT i Statkraft, Hallvard Granheim.

 

Kilde: Pressemelding fra Statkraft

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078