23948sdkhjf

TESS vil ha slutt på hjemmekontor – i strid med kommunens smittevernregler

TESS er i klinsj med Lier kommune igjen. Ledelsen vil ha de 50 som har hatt hjemmekontor tilbake til kontorbygningen i Lier. Dette er i strid med Lier kommunes smittevernregler.

Det var torsdag at TESS, ifølge Drammens Tidende (DT), sendte ut en beskjed til kommunen der det går fram at de ansatte må tilbake på kontorplassen igjen.

– Dette er i strid med forskriften, sier assisterende kommuneoverlege i Lier til DT. Så sent som onsdag denne uka vedtok formannskapet i Lier en revidert smittevernforskrift, der det går tydelig fram at påbud om hjemmekontor opprettholdes. Den reviderte forskriften gjaldt fra torsdag 25. februar.

Dagen etter formannskapsvedtaket – og samme dag som den reviderte forskriften trådte i kraft – mottok kommunen et brev fra TESS. Der går det fram at TESS ønsker de 50 ansatte i bedriften tilbake til hovedkontoret på Vitbank i Lier.

DT skriver at brevet hadde følgende ordlyd: «Vi viser til melding på Lier kommunes hjemmesider 24.02.2021 og så vidt vi kan se ble det ikke vedtatt endringer i Lier kommunes påbud om hjemmekontor. Vi har p.t. ca. 50 ansatte på hjemmekontor og vi vil kalle tilbake de fleste av disse til å møte på kontoret 26.02 …». Brevet skal være signert TESS-sjef Erik Jølberg. 

IKKE HJEMMEKONTOR: TESS vil ha sine ansatte tilbake fra hjemmekontor - i strid med kommunens smittevernregler. ILLUSTRASJONSFOTO

TESS’ begrunnelse for tilbakekallingen er at driftskritiske funksjoner blir sterkt påvirket av hjemmekontor, og at blant annet regnskaper for 2020 er blitt forsinket. TESS skriver også at sykefraværet er doblet ved hjemmekontor-bruk, og Jølberg begrunner tilbakekallingen med bedriften kan bruke sin styringsrett i saken.

Assstisterende kommuneoverlege i Lier forteller til DT at bedriften ikke kan beordre folk tilbake fra hjemmekontor, og at jurister nå er satt på saken for å kunne gi TESS et svar på brevet som er sendt kommunen.

I den reviderte forskriften, som ligger på Lier kommunes hjemmeside, går det tydelig fram det er «påbudt med kontor for ansatte, så langt det er praktisk mulig».

Videre heter det: «Det er arbeidsgiver som skal vurdere om det er praktisk mulig at de ansatte har hjemmekontor. Det forskriftsfestede påbudet om hjemmekontor begrenser likevel arbeidsgivers styringsrett i den grad at arbeidsgiver ikke kan bestemme at arbeidstakere som kan jobbe hjemmefra, likevel skal møte på arbeidsplassen. Det vil være et brudd på forskriftsbestemmelsen.»

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094