23948sdkhjf

De bygger den grønne framtida

Elektriker-lærling Elisabet Aven Langeland og elektriker Lisa Marie Mo hjelper til å gjøre norske fjorder grønne gjennom Havyard Group’s rekordmange ferjer.

- Vi er en del av framtiden, sier de to kvinnene, som har sitt daglige virke ved verftet og er dermed i Havyard Gruppens front når det gjelder å utvikle grønne ferjer.

Langeland har arbeidet som lærling hos Havyard Ship Technology i litt mer enn et år, og har i den perioden jobbet primært med batteridrevne ferjer. Mo flyttet tilbake til Sunnfjord fra Bergen sist sommer, og har også de siste månedene jobbet med batteri-drevne ferjer.

- Dette er både interessant, utfordrende og veldig spennende, sier de to.

Havyard Ship Technology feirer i år sitt 100-årsjubileum. Selskapet startet som et verft som satset på nettopp ferjer. Nylig overleverte verftet sitt 136. bygde fartøy - denne gang til Fjord 1. Den batteridrevne ferja skal gå mellom Hareid og Sulesund i Møre og Romsdal. Ferja er den første av tre nye ferjer som skal leveres til Fjord 1 i løpet av vinteren. Dette er samtidig den første ferje-serien av 12 som Havyard Group utvikler, designer og bygger.

Adm. dir. i Havyard Group, Gei Johan Bakke, sier at med disse ferjene, har man klart å bygge ferjer med svært lavt energiutslipp.

Kilde: Havyard Gorup

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078